Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Vriendelijk verzoek: whitelist www.pc-helpforum.be in je adblocker.

Beste bezoeker. Je ziet deze tekst omdat een adblocker, plugin of andere software onze advertenties blokkeert. PC Helpforum helpt jaarlijks gratis duizenden mensen met computerproblemen. Deze website en server kunnen we enkel onderhouden dankzij de inkomsten uit advertenties. Vandaar een vriendelijk verzoek: whitelist onze site zodat we jullie gratis verder kunnen helpen. Klik hier om te lezen waarom en hoe je kunt whitelisten.  Aanbevolen berichten

  hallo,

  Mijn externe harde schijf werkt sinds korte tijd niet meer. Als ik hem in plug met een USB-kabel en Windows verkenner open, vindt ik deze niet. Ik heb al verschillende sites bekeken en daar worden enkel oplossingen gegeven voor een externe harde schijf die zichtbaar is in computerbeheer. Helaas geld dit niet voor mij. Toch gaat het lichtje van mijn externe harde schijf branden. Heeft iemand hier tips voor?

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites


  nou, dan weten we waar we de fout moeten zoeken.

  zo'n externe schijf bestaat in feite uit twee delen: de schijf zelf en de interface tussen de usb-aansluiting en de aansluiting van de schijf-zelf.

  doorgaans is die interface kaduuk, en blijkt de schijf in puike conditie.

  truc is nu dat de schijf uit het kastje moet worden gebouwd, en in of aan een andere pc gehangen.

  heel vaak blijkt daarbij dat de indeling van de schijf niet rechtstreeks door windows kan worden gelezen, en dan is het verstandig de pc met een Linux-besturingssysteem op te starten (dat kan zonder iets aan de geïnstalleerde windows te morrelen), de bestanden op de voorheen externe schijf over te zetten, die schijf naar een windows formaat (ntfs) te formatteren en de bestanden weer terug te zetten.

  het hangt ervan af hoe handig je zelf bent of het met deze omschrijving lukt, zo niet, vraag een (betrouwbare) kundige kennis, of vraag ons om een nadere instructie. 

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 • dat is lichtjes een probleem. Ik krijg de harde schijf niet meer uit zijn omhulsel. een vijsje draait zot. wel raar dat de interface al kapot is. ik heb deze harde schijf nog maar een half jaar. 

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
  2 uren geleden, will-verdrag zei:

  ik heb deze harde schijf nog maar een half jaar. 

  Dan had je er best niet aan zitten prutsen (vijsje zot gedraaid). Die schijf is immers nog in garantie.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

 • Topicstarter
 • heb de harde schijf er zelf niet ingestoken. de harde schijf komt namelijk oorspronkelijk uit mijn PC maar wou een snellere en heb hem daarom laten vervangen bij mediamarkt. zij hebben de oorspronkelijke er dan ook direct ingestoken

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
  46 minuten geleden, will-verdrag zei:

  de harde schijf komt namelijk oorspronkelijk uit mijn PC

  Het is dus in tegenstelling tot wat ik dacht begrepen te hebben geen nieuwe, maar een oude schijf.

  Eigenlijk begrijp ik je laatste verhaal niet zo goed. Kun je het eens wat anders formuleren?

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 • het is wel een nieuwe schijf. een half jaar geleden kocht ik een nieuwe PC. In die PC zat een interne schijf maar we wouden een sneler schijf voor met het opstarten en zo. Daarom hebben we bijkomend een snelle externe harde schijf gekocht en die door mediamarkt laten verwisselen( het was eigenlijk een beetje hun idee). zij hebben dan de originele schijf eruit gehaald en in ewent USB 2.0 Hard Disk Enclosure 2.5 SATA gestoken. Alles werkte goed tot een week geleden.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Gast
  Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×