Ga naar inhoud

Facebook Verwijderen


kape
 Delen

Aanbevolen berichten

Na de vaststelling dat 87 miljoen accounts bij Facebook misbruikt werden door externe bedrijven - waarvan 2,7 miljoen in de Europese gemeenschap, 89000 in Nederland en 60000 in België - en dat je persoonlijke gegevens niet meteen veilig zijn bij het bedrijf van Mark Zuckerberg - zou je kunnen overwegen om je persoonlijk account ofwel te deactiveren, ofwel definitief te verwijderen. Vermits het niet altijd even duidelijk is hoe dat kan, zetten we hier de procedure om je account te verwijderen op een rijtje.

 

Als je het account verwijdert, is het ook effectief verdwenen. Je kan niet meer opnieuw inloggen en alle gegevens die je gepost hebt zijn niet meer bereikbaar. Je kan eventueel alle gegevens die je hebt gepubliceerd op Facebook wel eerst opslaan als een kopie.

 

HOE DOE JE DIT :

 

  • Log in bij Facebook
  • Ga naar Instellingen
  • Je komt op Algemene accountinstellingen
  • Kies daar voor onderdeel Algemeen
  • Klik op Een kopie downloaden van de Facebook-gegevens
  • Via Mijn archief starten wordt de kopie van alle gegevens aangemaakt.

 

Om je account definitief te verwijderen, dien je gebruik te maken van het "verwijderingsformulier" van Facebook (dat een beetje verstopt zit).

 

HOE DOE JE DIT :

 

 

Let wel: als je account verwijderd is, is het ook écht weg. Indien je later toch zou willen herbeginnen met een Facebook-account moet je dit opnieuw van bij de start registreren. Maar we gaan er hier van uit dat je wel héél overtuigd bent om je account te verwijderen.

 

Belangrijk: Na deze bewerkingen mag je de volgende 14 dagen niet meer inloggen op Facebook, pagina’s liken of vrienden toevoegen. Doe je dit wel dan wordt je account automatisch weer geactiveerd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...