Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Vriendelijk verzoek: whitelist www.pc-helpforum.be in je adblocker.

Beste bezoeker. Je ziet deze tekst omdat een adblocker, plugin of andere software onze advertenties blokkeert. PC Helpforum helpt jaarlijks gratis duizenden mensen met computerproblemen. Deze website en server kunnen we enkel onderhouden dankzij de inkomsten uit advertenties. Vandaar een vriendelijk verzoek: whitelist onze site zodat we jullie gratis verder kunnen helpen. Klik hier om te lezen waarom en hoe je kunt whitelisten.Chewie70

Schijven in systeemkopie

Aanbevolen berichten

Tot hier toe werkte ik enkel met backups van mijn dataschijf. Maar ik wil nu een systeemkopie maken zodat ik bij een ernstig probleem niet steeds opnieuw Win10  + software moet herinstalleren.   Wanneer ik een 'systeemkopie' wil maken, selecteer Win10 zelf het volgende: EFI Systeempartitie, Windows Herstelomgeving (Systeem),   (C:) (Systeem)  en Data(K:)(Systeem).   Maar ik wil de K-schijf helemaal niet in die systeemkopie. De data op mijn K is al gebackuped naar 2 externe schijven.  Ik kan die K: echter niet verwijderen uit de lijst voor de systeemkopie, waardoor de systeemkopie 1,12 Gb in beslag neemt, maar mijn externe schijf is kleiner dan 1 Gb.  Waarom selecteert Win10 automatisch mijn K-schijf en waarom kan ik die niet verwijderen..?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

 • Topicstarter
 •    0

  Bedankt voor antwoord, maar alle handleidingen - deze ook -  die ik al bekeken heb zeggen hetzelfde en lossen mijn specifiek probleem niet op.

  Het probleem is dat ik in de lijst met schijven waarvan ik een backup wil maken, geen selecties kan uitvinken. Alles wordt standaard aangevinkt (zie afbeelding).

  Ik kan de K: niet verwijderen uit de lijst.  Ik vind het wel raar dat bij Data (K:) ook 'Systeem' staat.   De C en K schijven zijn 2 totaal verschillende schijven (dus geen 2 partities op 1 schijf).

  In de systeemkopie wil ik enkel de eerste 3 in de lijst, niet de K:

   

  LijstSchijven.jpg.f8c3d5460246565e998e03ede28c9feb.jpg

   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Vreemd :hmmmm: Het lijkt er zo precies op dat je systeembestanden op deze DATA (K) hebt staan die Windows nodig heeft.

  Heb je misschien ooit de locatie van je TEMP en TMP mappen gewijzigd en naar deze die locatie verplaatst?

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    0

  Nee, heb daar nooit iets anders op gezet dan data.   Twee jaar geleden had ik enkel mijn 'C':-schijf .  Toen ik Windows10 heb laten installeren heb ik de 'K':-schijf gekocht om als dataschijf te gebruiken. Ik heb zelf niets geïnstalleerd (hardware/software). Is allemaal bij de PC-verdeler gebeurd.     Onderstaande afbeelding geeft wat meer info mbt wisselbestand, …  Dat staat allemaal op de C.

  Het is me een raadsel waarom K: als systeemschijf wordt beschouwd.  

   

  LijstSchijven2.thumb.jpg.5a59b69f83bc0d21afe04d8a348017ab.jpg

   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    0

  Misschien toch iets gevonden op een engelstalige website, waar iemand hetzelfde probleem leek te hebben.  Het probleem werd veroorzaakt door  Steam.. Steam was op zijn dataschijf geïnstalleerd en daarom beschouwde Windows die schijf blijkbaar als systeemschijf.  Hij heeft Steam verwijderd, terug opgestart, en daarna werd de schijf niet meer als systeemschijf beschouwd.   Zal dat eens proberen maar zal pas morgen zijn.

   

   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  11 uren geleden, Chewie70 zei:

  Steam was op zijn dataschijf geïnstalleerd en daarom beschouwde Windows die schijf blijkbaar als systeemschijf.

  Klamp er je niet aan vast, want Steam staat bij mij op mijn D-partitie en die wordt bij een systeembackup (met easeUS) nièt meegenomen ...

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
  Dit is een verouderd onderwerp. Heb je een gelijkaardige vraag? Start dan een nieuw topic in dit forumonderdeel aub.

  Doe mee aan dit gesprek

  Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

  Gast
  Reageer op dit topic

  ×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

    Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

  ×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

  ×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

  ×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.