Ga naar inhoud

Help met optel probleem


deshane

Aanbevolen berichten

Hallo. Ik wil een simpel bestand maken waarmee ik mijn calorieën inname kan bijhouden. 

Ik wil graag zelf de calorieën van de verschillende soorten kunen invoeren. Op een tabblad staat dan een lijst met bijvoorbeeld tomaat met in de cel daarachter de hoeveelheid calorieën per 100 gram, stel 20.

Nou wil ik op een ander tabblad per dag gaan bijhouden wat ik eet. Als ik dan in een cel heb staan: lunch zondag en in de cel daarachter de hoeveelheid (stel 200gram) dan wil ik de cel daarachter de totale hoeveel calorieën zien. Dus 200 gram * 20\100= 40.

De formule die ik zoek moet dus automatisch de waarde van het specifieke eten automatisch ophalen uit de lijst. Wie kan mij hiermee helpen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

The bedankt voor je reactie. Dit is niet  precies wat ik voor ogen heb.

 

Zie mijn voorbeeld. Het gaat mij om de formule die op tabblad ‘daglijst’ onder de vraagtekens moeten komen. Bij tomaat moet de waarde voor tomaat uit het tabblad ‘Voedsellijst’ komen. En dan moet de formule niet direct aan de cel E5 worden gekinkt maar moet dat gedaan worden op de tekst 'tomaat’.  Op deze manier zal altijd als ik tomaat invoer, direct de waarde uit de voedsel lijst worden gehaald.  

 

eten voorbeeld.xlsx

Link naar reactie
Delen op andere sites

@deshane Velen willen hetzelfde als jij. Dus er zijn online al diverse Excel bestanden te vinden, waarmee je kunt doen wat jij wilt.

Wil jij per se zelf zo'n Excel bestand maken, of vind je het niet erg om te profiteren van de inspanning van anderen die zoiets al gemaakt hebben? In het laatste geval zoek je met Google (of een andere zoekmachine) naar Calorieën bijhouden Excel.

Hier een voorbeeld waar zo'n Excel spreadsheet besproken en gedownload kan worden: https://excel-spreadsheet.nl/afvallen-en-calorieen-tellen/

Je downloadt het bestand als .rar bestand. Dat .rar bestand moet je nog wel zelf even uitpakken.

 

Er bestaan natuurlijk ook apps voor, zowel voor iOS (iPhone of iPad) als voor android smartphones en tablets. Klik daarvoor op de volgende link: calorieën bijhouden app

Link naar reactie
Delen op andere sites

Porrelaar. Ik heb uiteraard eerst gezocht via Google maar kwam er niet uit. Het voorbeeld wat jij aangeeft heb ik ook gevonden maar dat is te uitgebreid. Verder wil ik het graag zelf doen om zo mijn kennis van excel uit te breiden.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.