Ga naar inhoud

Disketten niet meer gevonden


Theo2602

Aanbevolen berichten

Door 'opruiming' ontdekte ik enkele doosjes disketten, waarop data staan, die ik, misschien, nog eens wilde terugzien. Het betreft zowel 1.44 (?) als 5.25 floppy's;

In mijn beide computers heb ik de lezers voor de kleine zitten, maar op allebei komt, als ik er een diskette in steek geen reactie, en als ik er op klik: steek schijf in.

Waarom is dat plots zo? Op mijn oude HP waar XP en W7 opdraait, heb ik in elk geval nog disketten gebruikt om copy's te maken van mijn orgeldisketten.

De disketten zijn OK, want op mijn orgel werken ze wel.

Erger is dat bij de 5.25 floppys er op sommige data staan die ik ECHT graag zou 'binnen pakken'. Nu vind ik veel diskettelezers met USB maar allemaal de klein. De grote nergens;

Is er iemand die op één van de problemen antwoord weet:

a) waarom wordt de diskette in mijn computer niet (meer) gevonden?

b) Is er ook een externe floppy disk (5.25) op de markt. Ik vind er geen

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 23
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Als je de verkenner opent word er dan station A: of B: getoond ?
Als er op geklikt word en het diskettestation reageert niet is dit te wijten dat de  Floppykabel niet of niet goed aangesloten is aan de disketteler of op de connector op het moederbord of de connector in het BIOS op Diabeled (uitgeschakeld staat) .
Wat de 5,25 diskettes betreft , zo een diskettes dateren uit de jaren 80 en zelfs vroeger en werken alleen op een ingeplugde I/O controller . Met heel veel geluk kun je die nog vinden op een rommelmarkt .

catweaselmk4plus.jpg

 

 

aangepast door Gast
Link naar reactie
Delen op andere sites

Op allebei de computers komt de diskette A te voorschijn. Maar er komt geen geluidje als ik er een diskette insteek en als ik op het diskette icoontje klik, komt er: plaats diskette.

Aan een 5.25 inbouwen begin ik niet. Nog eens nakijken welke il echt nog zoy willen en dan naar een gespecialiseerde firma sturen om op USB. Te zetten. 10 euro per floppy.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De kleine floppy (diskettes) bestaan in twee formaten 3.5 inch
720 kb en 1.44 MB
Een 720 kb diskkelezer kan geen 1.44 MB lezen maar een 1.44 MB kan beide formaten lezen . waarschijnlijk is dat de oorzaak dan .

Link naar reactie
Delen op andere sites


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.