Ga naar inhoud

gedownloade installatiebestanden Windows 10 verwijderen


RonnyC

Aanbevolen berichten

We hebben Windows 10 geïnstalleerd, waarbij installatiebestanden zouden zijn weggeschreven in een verborgen systeemmap genaamd $Windows.~WS, wat een aantal GB’s aan ruimte in beslag zou nemen, waarom deze bestanden na installatie ook verwijderd zouden morgen worden. 
 

Heeft het repercussies op de goede werking van het systeem als we deze bestanden verwijderen en hoe geraken we aan deze bestanden ?

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dus als we het goed begrijpen, gaat het hier om voorlopige bestanden, dewelke na een tijdje toch worden verwijderd? En de vorige versie van Windows, we denken dat we die reeds verwijderde bij het leegmaken van de HD tijdens de installatie van Windows 10?

Link naar reactie
Delen op andere sites

De zogenoemde Windows.old- bestanden (de map Windows.old) is een soort veiligheid-achter-de-hand om - indien een upgrade van windows niet lukt of fouten vertoont -

terug te gaan naar vorige windowsversie.

Die Windows-oldbestanden kan je - als je systeem goed blijft draaien bij de nieuwe Windowsversie - handmatig gaan verwijderen via de schijfopruiming (of ze zelf

gaan opzoeken en deleten) - laat je ze staan, dan worden ze normaal na een week of 3 gewoon door Windows-zelf in stilte verwijderd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kan het idd zijn beloop laten - hou wel gewoon in de gaten dat het binnen een drietal weken inderdaad verwijderd wordt; normaal is dat het geval maar soms blijkt het ook niet te gebeuren.

In dat geval kan je het nog altijd zelf gaan doen.

(enne: graag met je meegedacht RonnyC)

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.