Ga naar inhoud

Mijne OS W10 op een occas laptop


carambole

Aanbevolen berichten

Het ligt eraan waar (van wie) jij die tweedehands laptop koopt: van een particulier of van een bedrijf dat specifiek in tweedehands computers handelt.

 

Als je hem van een particulier koopt, dan is het nog maar de vraag of de verkoper Windows 10 opnieuw geïnstalleerd heeft. Als hij dat niet heeft gedaan, dan moet je inloggen met het wachtwoord van de verkoper of zelf Windows 10 opnieuw gaan installeren.

Bovendien heb je geen garantie wanneer je van een particulier koopt.

 

Koop je een tweedehands laptop van een bedrijf dat specifiek handelt in tweedehands computers, dan mag je ervan uitgaan dat er een schone versie van Windows 10 op is gezet, maar dat de installatie nog niet helemaal is doorlopen. Als jij die laptop aanzet, dan zul je nog gevraagd worden om jouw gebruikersaccount aan te maken. Daarvoor kun jij inderdaad de gegevens van je Microsoft account gebruiken. En dat zijn, zoals je al schreef, e-mailadres en wachtwoord van hotmail.

Bij dat bedrijf zul je vermoedelijk wel enige garantie krijgen: 3 maanden misschien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, en een schone Windows 10 erop.

Het is daarvoor niet nodig om zelf een installatiemedium aan te maken. 
Je kunt kiezen voor Deze pc opnieuw instellen.

Daarbij geef je aan dat alles verwijderd moet worden.
Als je Alles verwijderen kiest, wordt Windows 10 opnieuw geïnstalleerd terwijl alle software die met de computer is meegeleverd behouden wordt. Je persoonlijke bestanden, je instellingen en je eigen geïnstalleerde programma's en drivers worden verwijderd. Dit is de optie die je moet kiezen als je een schone Windows 10-installatie wilt. Als je je computer weg wilt doen of wilt doorverkopen is het een goed idee om deze optie te kiezen en de harde schijf volledig te laten wissen. Dit proces duurt langer maar is een stuk veiliger.

Ook het gebruikersaccount van de vorige eigenaar wordt hierbij verwijderd.

 

Hoe je dat de pc opnieuw instelt wordt hier uitgelegd: https://computertotaal.nl/artikelen/pc/wat-is-de-optie-deze-pc-opnieuw-instellen-67096/

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.