Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

route99

Lid
 • Aantal items

  170
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over route99

Recente bezoekers van dit profiel

560 profielweergaven
 1. Zeer traag

  Dat is inderdaad het laatste wat mogelijk is. Als dat niet meer helpt dan vrees ik dat dit systeem te oud aan het worden is. Het moederbord is uit 2009. https://tweakers.net/pricewatch/230498/gigabyte-ga-ma780g-ud3h.html En met DDR2 geheugen. Het kan wel, ik heb laatst nog een 2009-systeem OK gekregen met Windows10 wel 64 bits (!) en die liep eigenlijk nog heel netjes. Ben benieuwd naar de schone installatie. Lees hier wat in 2015 al waren met zo'n systeem, investeer er niet meer in. https://gathering.tweakers.net/forum/list_message/45430486#45430486 Als men ziet wat er tegenwoordig voor een systeem betaalt tov vroeger. Weinig. Is het nog teveel, dan zijn er goede adressen bij kenners bekend waar men vaak met 3 maanden garantie prima systemen van ca 2 jaren jong kan kopen.
 2. Tjs. maar als er niet meer info verstrekt wordt.. blijft het een beetje gissen. Dus hoe groot zijn ze ? Om welk type interne schijven gaat het? Hoeveel ruimte is er om extra schijven te plaatsen en van welk formaat? 2.5 of 3.5 inch? Hoe oud is het systeem en heeft het nog zin om het te doen? Nog vrij jong? Is er interesse om het een stuk sneller te maken met een SSD?
 3. Misschien is dit iets: vooral als de nieuwe schijf veel groter is dan de oude. Koop een nieuwe interne schijf als er ruimte voor is, of haal de nieuwe externe schijf uit het doosje en zet die in de pc (door een handige te vertrouwen buurman of familielid of kennis)? Bij een nieuwe schijf: kopieer alles van de oude externe schijf naar de interne schijf. Klaar, verwijder de oude externe schijf en zet de schijfletter van de nieuwe interne schijf zo als vroeger. Bij het plaatsen van de nieuwe externe schijf uit het doosje in de pc: eigenlijk dezelfde procedure. Alleen aan het eind houd men een leeg extern doosje over.... Verder ben ik het helemaal met droske eens. Losse externe schijven zijn bepaald GEEN aanrader voor dit soort situaties.
 4. programma overzetten

  De internet foutmelding hangt met de talenpakketten samen, helaas is de fix niet meer te zien of wat er aan meer info zou staan, de link er heen is dood. Dit vond ik nog wel. http://www.liveside.net/2010/08/18/wl-2011-beta-refresh-no-internet-connection-error-fixed/ Vreemd dat het wel bij ons werkt. Mss is het zinvol om bijv de land en toetsenbord settings te vergelijken. Hier Windows 10 pro 64 bits (Microsoft Windows [Version 10.0.16299.192]) Nederlandse taal Toetsenbord indeling: US Zoek de verschillen....
 5. Agenda op 2 laptops

  Dat is inderdaad de makkelijkste optie als je Outlook laat vallen. Ben er voor als nog er vanuit gegaan dat de TS dat nog niet wil, aannemende dat er anders geen vraag geweest was (wat uiteraard een verkeerde aanname kan zijn. Heb zelf veel bij sportclubs gedaan, en over het algemeen worden zulke klussen gedaan door leden die meer verstand ervan hebben dan het gemiddelde lid...) Edit: dat er in het clubhuis internet is, was niet vermeld. En is niet een inkopper is mijn eigen ervaring. Mag het de oplossing van stegisoft zijn?
 6. Agenda op 2 laptops

  Zal toch via internet moeten. In een bedrijf gebeurt dat via een server. Heeft u die? Neen, dan zijn er andere tools nodig om het voor elkaar te krijgen. Via een mobiel bijvoorbeeld: thuis met een mobiel synchroniseren, neem de mobiel mee naar het clubhuis en met de mobiel de pc daar synchroniseren. Is dus wel erg omslachtig. Dit is een andere optie: https://www.pcwebplus.nl/phpbb/viewtopic.php?t=21186 lees vervolgens dit https://support.office.com/nl-nl/article/Agenda-en-contactpersonen-kunnen-niet-worden-gesynchroniseerd-met-mijn-telefoon-of-tablet-8479d764-b9f5-4fff-ba88-edd7c265df9f
 7. Is toch al opgelost.... Via "multi-site-tasking"...
 8. Rekenen met datums

  Zet hem maar niet naar Bitcoins om... dan ga je van de stress mss wel weer roken... PS: mooi dat het je lukt te stoppen! Mogen we het doel weten?
 9. Laptop gaat erg traag

  Ik houd mijn kruit nog even droog tav het definitieve advies.....
 10. programma overzetten

  Hoeveel MB is het installatiebestand qua grootte ?
 11. programma overzetten

  Plak deze in de regel waar staat Deze PC Lokale Schijf Program Files C:\Program Files (x86)\Windows Live\Photo Gallery
 12. Laptop traag

  Ja, en die oplossing was na 3.5 maand wel zeer verrassend.... .
 13. programma overzetten

  Inderdaad. Het viel mij op dat installatie ook verschillend kunnen reageren. Wilde eergisteren moviemaker op mijn werk installeren (Win7 Enterprise 64 bits) en kreeg ook onderstaande foutmelding... Wat bleek: ik was vergeten dat ik hem al geïnstalleerd had, maar hij stond niet zo zichtbaar in het menu en ik was dat vergeten. Moviemaker werkte probleemloos en mijn collega in Graz kreeg wat hij nodig had... Na dit verhaal was ik toch benieuwd hoe mijn desktop met Win10 pro 64 bits op zo'n actie reageert: Wel ... precies zoals het hoort... Moviemaker is reeds geïnstalleerd... Nu zo schrijvend schiet me te binnen dat ik ergens op een forum ca 2 jaar geleden, deze nog eens aan de tand gevoeld heb https://www.windows-movie-maker.org/ Wat bleek, maar ik heb nog niet getest of het nog steeds zo is: Als je deze dus installeert en "netjes" doet wat gevraagd wordt...... dan krijg je een naggy scherm die je niet ziet als je via de voordeur de website bezoekt... https://www.windows-movie-maker.org/windows-movie-maker-purchase.html Maar ... je krijgt toch in de trial exact dezelfde Moviemaker te zien als die in Essentials 2102 zit?... Nieuwsgierig geworden kwam ik er achter hoe ze het "flikken".. Heel simpel.... ze hebben een exe-schil geprogrammeerd die heel simpel na het nag-screen en dat je akoord gaat met een 30 dagen trial.... MovieMaker.exe opstart. Oja... ? Ja.. die staat gewoon in hun map .... dus uiteraard MovieMaker.exe zelf alleen opgestart.... en zoals verwacht... MovieMaker start op zonder nag-scherm.. Wat een streek.... Maar er zit wellicht toch een voordeel aan. Stel je hebt problemen om "onze" Essentials 2012 te installeren, dan kun je overwegen om dat programma te installeren en handmatig een snelkoppeling naar MovieMaker.exe te maken en die naar het menu, de desktop of naar de taakbalk te slepen.
 14. Laptop traag

  18 november 2017... wordt het toch geconstateerd.. mag ik mijn verbazing uitspreken dat nu pas besloten wordt om de schijf te vervangen? Sorry dat ik hier niet duidelijk genoeg is was.
 15. Laptop traag

  Uuh, daar snap ik niets van... Waarom wordt er niet geadviseerd om de schijf te vervangen als ie beschadigd is? Was even het plaatje opnieuw te bekijken, had het eerder wel gezien (maar was me nu ontschoten, tja dat heb je als een mens bent... ) maar dan is vervanging imho het enige advies. En dan een SSD en hoeft de installatie geen 5-6 uren te duren.... is dat probleem ook getackeld... Ben heel erg benieuwd naar de motivatie om dat niet te doen, een SSD van 256GB kost max 85 euro en als dat te duur is en snelheid niet belangrijk is dan kost een 1 TB normale HD ca 45 euro.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×