Ga naar inhoud

kristof28

Aanbevolen berichten

Dag Kristof,

Bedoel je tv kijken op je laptop met of zonder ingebouwde tv-tunerkaart?

Als je een notebook, laptop of desktop pc hebt zonder ingebouwde tv-tuner kan je in principe geen televisieSIGNAAL ontvangen.

GEWOON VIA INTERNET KIJKEN: Online streams

Wel kan je gebruik maken van zogenaamde "online streams". Een site waar je veel streams kunt bekijken is deze: http://nl.wwitv.com/

Het nadeel van deze streams is dat je natuurlijk niet alle kanalen kunt ontvangen die je normaal op je televisie kunt ontvangen.

Een andere oplossing is een goedkoop pc'ke met tv-tunerkaart aansluiten aan het TV-distributienet. Sluit dat pc'ke dan aan op een Router.

Met bepaalde software kun je dan het TV-signaal van die PC streamen naar het netwerk.

Uiteraard als je dan met je notebook naar een stream kijkt binnen je eigen netwerk kost dit geen data-verkeer.

Het voordeel is hier dan weer dat je wel dezelfde zenders kan bekijken die je normaal op je TV kan bekijken.

EEN SPECIALE USB STICK KOPEN: USB-TV Tuner

Een andere mogelijkheid is om een USB-TV tuner te kopen. Dat is een usb stick waar je dan digitale kanalen kan op ontvangen, bv de Asus My Cinema-U3000Hybrid. Met zo'n USB stick kan je dan het zogenaamde DVB-T signaal ontvangen. Dat is de digitale vervanging van het analoge antenne tv-signaal.

Een groot nadeel is dat er weinig zenders uitzenden in dit formaat, je zult hier een zeer beperkt aantal zenders mee ontvangen. Deze zenders kan je zeker ontvangen: VRT, CANAVS en regionale zenders. (RTV,...)

Je hebt wel de mogelijkheid om een gewone distributiekabel op deze stick aan te sluiten zodanig dat je de normale zenders die op de kabel zitten wel kunt ontvangen.

Dit is dus geen kabel van je TV naar je notebook.

Heb je maar 1 aansluiting voor televisie en is die al bezet door je TV, dan dien je gebruik te maken van een T-stuk.

Er bestaan ook van die bakjes die draadloos een TV-signaal doorsturen.

Je hebt hier een zendertje die je dan aansluit op je distributienet.

Het ontvangertje zul je dan moeten aansluiten op je USB-TVtuner.

Digizon Box

Via kennissen heb ik vernomen dat er ook een Digizon Box bestaat. Hiermee kun je op je laptop TV kijken naar bijna alle belgische of nederlandse zenders.

Meer info:

https://www.netwerkwinkel.com/Randapparatuur-en-Accessoires/Multi-Media-en-TV/Digizon/De-basis-uitvoering-van-de-Digizon-box.-DIGIZON-STD-p_7712.html

Op die site staat ook een nederlandse handleiding!

aangepast door Kurtt
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.