Ga naar inhoud

Nieuwe JAVA-problemen


kape

Aanbevolen berichten

Opnieuw is er een beveiligingsprobleem ontdekt in Java. Momenteel wordt het beveiligingsprobleem wellicht al misbruikt door aanvallers en doordat volledig gepatchte Windows computers eveneens kwetsbaar zijn, kunnen we enkel aanbevelen om Java uit te schakelen of volledig van het systeem te verwijderen.

Bron: 0 day 1.7u10 spotted in the Wild - Disable Java Plugin NOW !

Op dit moment is er nog geen patch of update beschikbaar en de enige remedie om je te beschermen tegen dit lek is het uitschakelen of het geheel verwijderen van Java.

Java verwijderen.

 • Ga naar start -> configuratiescherm -> software of programma's en onderdelen en verwijder Java
  50eeed4f8d54b-java.png

Java uitschakelen in Firefox.

 • Start Firefox en ga naar "Tools -> Add-ons".
 • Klik bij Java op "Disable"

Als je Firefox als internetbrowser hebt, ga dan bovenaan naar het menu "Help" en kies "Over Firefox". Firefox 18 wordt dan automatisch geïnstalleerd. Firefox 18 zet automatisch (zonder dat je dat merkt) JAVA tijdelijk uit, wat de bedoeling is.

71580_10151346635983909_1593060638_n.jpg

Java uitschakelen in Google Chrome.

 • Start Google Chrome en klik rechts bovenin het scherm op de knop met de drie streepjes en kies de optie "Instellingen".
 • Klik nu in het scherm wat verschijnt links op de optie "Extensies"
 • Schakel hier Java uit, of verwijder deze geheel door op het prullenbakje te klikken.

aangepast door kape
Firefox 18
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maken veel sites gebruik van java, anders vliegt die bij mij er definitief af. Wat is dat de laatste tijd allemaal met java??
Hang er vanaf welke programma's je gebruikt. Sinds de eerste problemen met JAVA enkele maanden geleden, heb ik hem ook verwijderd. En ondertussen heeft er slechts 1 programma gevraagd om JAVA te installeren voor een correcte werking. Dat kan je dan even doen en daarna terug verwijderen ... want verder nog geen enkele vraag naar JAVA gekregen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

 • 4 weken later...
er bestaat ook het java virus

dat kan je krijgen door java

ergens gelezen :D

Oracle is in mijn ogen verplicht om te stoppen met java. Ze kondigen een patch aan, en enkele uren later is daar ook weer een beveiligingsprobleem in ontdekt. Zelfs de laatste java patch bevat een beveiligingsprobleem.

Een pc kan perfect zonder java werken. Slechts enkele websites hebben java echt nodig om te werken. Javascript is niet hetzelfde als java!

aangepast door Kurtt
Link naar reactie
Delen op andere sites

 • 1 maand later...
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.