Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


Aanbevolen berichten

Beste,

2 dagen geleden heb ik een computer gekregen, maar geluid werkt niet.

Voor zover ik kan beoordelen, is de geluidskaart niet geïnstalleerd.

Kan iemand mij daarbij helpen?

Alvast dank.

Gr. LeBe

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ga naar start-> configuratiescherm-> apparaatbeheer.

Zie je daar een geel driehoekje of rode cirkel? Zo ja, bij welke hardware?

Indien een merk- PC geef dan merk, model en modelnummer door als je wil.

Voer ook onderstaande uit:

Download en installeer Speccy.

Tijdens de installatie heb je nu de mogelijkheid om Nederlands als taal te selecteren.

Wanneer, tijdens het installeren van Speccy, de optie aangeboden wordt om Google Chrome of Google Toolbar "gratis" mee te installeren dien je de vinkjes weg te halen, tenzij dit een bewuste keuze is.

Speccysetup_zps67a9e41f.png

Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware.

Als dit gereed is selecteer je bovenaan " Bestand - Publiceer Snapshot " en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ".

In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht. Zo krijgen we een gedetailleerd overzicht van je hardware icon_e_wink.gif

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Windows xp is geïnstalleerd op 11 maart 2013, is dat uitgevoerd omdat er al een probleem was? Welk?

Heb je de installatie zelf uitgevoerd?

Zijn de nodige drivers (chipsetdriver, videokaart, geluid,...) ook geïnstalleerd?

Jouw opgegeven model vindt ik niet zo direct terug, is het soms een XW 4400 i.p.v. een XW 440?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    0

  Dit is een zakelijke pc geweest. Waarschijnlijk is alles er afgehaald en er opnieuw opgezet om verkocht te kunnen worden.

  Ik weet niet of de chipsetdriver ed ook zijn geïnstalleerd.

  Ik heb het type nog eens nagekeken, het gaat echt om de:

  Type plaatje:

  HP Workstation xw4400

  xw4400X/XK2.40/F250/K2.0/Xx/p

  P/N: PW375ET#ABH

  aangepast door clarkie
  serienummer verwijderd

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

 • Topicstarter
 •    0

  Zover ik kan zien, is er geen aparte geluidskaartaanwezig. De aansluitingen voor de koptelefoon ed zitten direct op het motherboard.

  Ik zal eerder genoemde geluidsdrivers proberen.

  - - - Updated - - -

  Zojuist de "deze geluidsdriver" link gedownload.

  De computer werd opnieuw opgestart. Welke actie moet er nu worden uitgevoerd? Ik heb in apparaatbeheer gekeken, maar daar wordt de nieuwe download niet gedetecteerd.

  Of is het zo dat de download gekoppeld moet worden aan apparaatbeheer?

  Ik heb hier bar weinig verstand van ;-)

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Als ik naar de specificaties kijk van je moederbord zou het geluid geïntegreerd moeten zijn in je moederbord.

  Dan zou je de realtek driver nodig hebben, de driver zelf is een exe bestand dus er op dubbelklikken en de installatie begint.

  Je hebt de PC nog maar enkele dagen gelden gekocht, kan je dan niet aan de verkoper vragen of ze alle correcte drivers geïnstalleerd hebben?

  Indien het een hardware probleem is weet ik het ook zo niet, wat zeker wel kan bekeken worden is een aparte geluidskaart bijplaatsen.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
  Gast
  Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  Log in om dit te volgen  

  • Welkom op PC Helpforum

  • Leden statistieken

   • Aantal leden
    39.677
   • Meeste online
    1.765

   Nieuwste lid
   DennisOsorio
   Registratiedatum
  • Gerelateerde inhoud

   • Door pboyden
    Hallo,
     
    Ik gebruik een Lenovo Yoga 530 en een chromecast om mijn scherm te projecteren op een televisietoestel. Maar als ik mijn scherm en geluid deel, dan speelt het geluid zich ook af op mijn laptop met een versnelling van ongeveer 1 seconde. Dit is vrij storend. Hoe kan ik het geluid op mijn laptop uitschakelen en wel laten spelen op het televisiescherm? (Zoals eigenlijk een fysieke HMDI-kabel werkt, waarbij het geluid enkel op de televisie wordt afgespeeld).
     
    Alvast bedankt,
     
    Pieter 
   • Door LucasDMS
    Ik heb in zomer 2018 mijn eerst computer in elkaar gezet toen ik verschillende games begon te downloaden en te spelen kwam ik er achter dat bij verschillende spellen ik de voice chat niet kon horen of gebruiken bij games zoals: csgo en league of legends werk mijn microfoon perfect zonder enige problemen maar bij andere games zoals rainbow six siege en overwatch kan ik mijn teamgenoten niet horen of mee praten ik heb meerde oplossingen gezocht maar geen een heeft gewerkt vreemd genoeg als ik mijn headset in mijn hoofd beeldscherm steek kan ik opeens de voice chat zonder moeite gebruiken ik vroeg me af of een van jullie mij kon helpen alvast bedankt.
   • Door Mike9090
    Normaal als je een koptelefoon in je pc doet komt er bij geluid dat je speakers of koptelefoon kan gebruiken en per apparaat je geluidsniveau kan aanpassen. Bij mij staat er geen koptelefoon als ik mijn koptelefoon aansluit maar het geluid speelt wel door de koptelefoon. Als ik mijn geluid op 0 zet en dan mijn koptelefoon er in doe blijft hij op 0 en moet ik hem naar 100 zetten en als ik hem er uit haal weer naar 0 omdat ik mijn speakers niet wil gebruiken. 
   • Door Mike9090
    Ik had al eerder dit probleem en toen had ik ook een post gemaakt en toen moest ik naar apparaatbeheer en dan mijn geluidsapparaten verwijderen. Dan als ik mijn laptop opnieuw opstartte had ik weer geluid omdat hij die apparaten opnieuw installeerde. Ik heb dit nu al 10 keer gedaan maar het werkt niet meer. In mijn volume mixer staat alles op honderd en niks is gemute. Het groene balkje voor het geluid komt ook helemaal omhoog maar ik hoor niks. 
   • Door Mike9090
    Ik deed een paar weken niks met mijn microfoon en nu wou ik bellen met een paar vrienden op discord en nu is mijn microfoon input niet meer van mijn microfoon maar mijn desktop geluid (youtube videos, notificaties, elke andere site of vorm van geluid). Ik heb geprobeerd om in apparaatbeheer te gaan en mijn microfoonprogramma's te verwijderen en weer te downloaden, net zoals als mijn geluid het niet doet. Dat werkte niks. Verder heb ik andere dingen opgezocht maar die werkten niet.

  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...