Ga naar inhoud

buffer


Kurtt

Aanbevolen berichten

Wat doet precies een buffer in bv Firefox? Die zorgt ervoor dat je websites sneller geladen worden. Maar is het zinvol om deze dagelijks te ledigen? Kan er een virus in de buffer terechtkomen en zo het virus verspreiden op de harde schijf?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 14-7-2016 om 15:53, Kurtt zei:

Maar is het zinvol om deze dagelijks te ledigen? Kan er een virus in de buffer terechtkomen en zo het virus verspreiden op de harde schijf?

Een goed anti-virusprogramma zal beletten dat een besmet bestand wordt opgeslagen in de buffer (of de cache).

Als de besmetting toch voorbij het anti-virusprogramma raakt, is het ook in de buffer opgeslagen en kan het nog steeds opnieuw actief worden ook al werd het ondertussen verwijderd.

De tools die wij gebruiken voor malwareopruiming maken ook de buffer van de browser leeg; net om te voorkomen dat de besmetting opnieuw actief wordt vanuit de buffer.

Daarom kan het geen kwaad om de buffer te ledigen ( cache wissen) bij het sluiten van de browser. Bij de meeste browsers kan je dat instellen.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.