Ga naar inhoud

Windows 10 automatische updates DEFINITIEF uitschakelen


mercury2001
 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo, een heel vervelend probleem met die automatische updates van Windows10; ik gebruik een laptop, verbonden met het internet, voor camerabewaking in een afgelegen gebouw;

probleem is nu als er updates komen de laptop herstart en er geen aanlog meer is met de camerabewaking;

he al via configuratiescherm/systeembeheer/services/windows updates op uitgeschakeld geplaatst, blijkbaar is dit maar tijdelijk, na latere controle staan die windows updates terug op handmatig.

De windows10 is een upgrade van windows8  /  windows 8.1 naar windows 10.

Weet iemand hoe ik deze updates DEFINITIEF kan uitschakelen? mvg,  Alain

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 33
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Hallo,

 

Windows 10 home heeft dat standaard niet, ik heb een omweg gevonden:

Doe alsof je internetverbinding een datalimiet heeft

Je kunt in Windows 10 ook doen alsof je internetverbinding een datalimiet heeft. Maar pas op: Dit werkt alleen wanneer je computer een wifi-verbinding heeft. Voor een ethernetverbinding werkt het niet.

Ga naar Instellingen > Netwerk en internet en open het tabblad Wi-Fi. Kies Geavanceerde opties en zet de schakelaar bij Instellen als verbinding met datalimiet op Aan. Windows 10 denkt nu dat je internetverbinding een datalimiet heeft, en zal daarom geen automatische updates downloaden. Je moet wel deze instelling kiezen voor elk wifi-netwerk waarmee je verbinding maakt.

 

Bron: https://computertotaal.nl/artikelen/pc/zo-kun-je-automatische-windows-10-updates-uitschakelen/

 

Kijk eens of dat lukt.

Link naar reactie
Delen op andere siteshallo, ja, ondertussen heb ik de laptop draadloos aangesloten, toch weer dezelfde problemen gehad: updates kwamen weer binnen.... ik heb genoeg van Windows 10! Ik heb hier een legale dvd versie liggen van Windows7 Pro, hoe kan ik die installeren op mijn laptop?

1: het betreft een DVD met Windows7

2: mijn laptop heeft GEEN dvd speler, hoe Windows 7 installeren

3: mijn laptop heeft blijkbaar maar 1 partitie op de C schijf,

mvg,

 

Alain

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een mogelijkheid is gebruik maken van een extern dvd-station. Die zijn niet vreselijk duur: vanaf € 25,-

Twee voorbeelden:

1. https://www.alternate.nl/LG/GP57EB40-Externe-DVD-brander/html/product/1163883

2. https://www.bol.com/nl/p/externe-dvd-rw-dvd-speler-en-brander-combo-drive/9200000061547773/?suggestionType=browse

 

Heb ik daar ervaring mee? Ja, ik heb een HP Mini netbook dat draaide op Windows 10. Vreselijk traag, want Windows 10 bleek te zwaar voor dat netbook. Ik wilde er een Linux distributie op zetten, maar kon niet opstarten van een USB stick. Die keuze kreeg ik niet. Een dvd station was niet aanwezig op dat netbook. Met een extern dvd-station bleek de installatie van Lubuntu geen enkel probleem.

Tijdens de installatie kun je ervoor kiezen om eerst alle aanwezige partities te verwijderen. Daarvoor klik je op Stationsopties tijdens de installatie. Je verwijdert dan alle (ook de allerkleinste) partities, daarna installeer je Windows 7, waarbij automatisch de juiste partities aangemaakt zullen worden (waaronder een kleine herstelpartitie).

Hier een handleiding voor het installeren van Windows 7: http://www.websonic.nl/pctips/windows7/installerenvanwindows7.php

 

Extra aandachtspunt voor jou: op je laptop stond oorspronkelijk Windows 8. Je moet nagaan of er voor de hardware in jouw laptop Windows 7 drivers zijn. Best mogelijk dat de benodigde drivers al automatisch geïnstalleerd worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...