Ga naar inhoud

Oktober W10


Theo2602

Aanbevolen berichten

Versie 1809 kwam uit voor het grote publiek op 2 oktober. Wie toen Windows Update opende en klikte op Naar updates zoeken, kreeg die versie aangeboden en kon hem downloaden/installeren.

Slechts 4 dagen later, op 6 oktober, werd versie 1809 weer ingetrokken door Microsoft vanwege verschillende bugs.

Momenteel zijn de meeste bugs verholpen (maar nog niet alle bugs!) en is versie 1809 sinds 13 november weer vrijgegeven. Hij wordt echter gedoseerd vrijgegeven. Je krijgt hem niet zomaar, ook niet wanneer je klikt op Naar updates zoeken.

Zoals je weet verstuurt jouw computer regelmatig informatie naar Microsoft over de hardware en software op je computer. Aan de hand van die informatie beslist Microsoft of jouw computer in aanmerking komt voor versie 1809. Is er in jouw computer hardware of software aanwezig die (nog) niet compatibel is met versie 1809, dan krijg je die versie nog niet binnen via Windows Update. Ook wanneer jouw computer in het verleden problemen had met het installeren van nieuwere versies van Windows 10, zal jij versie 1809 pas later aangeboden krijgen.

Versie 1809 zal in de komende weken/maanden steeds weer aangepast worden, zodat die versie voor steeds meer computers geschikt zal zijn.

Het kan dus makkelijk een paar weken of zelfs maanden duren voordat versie 1809 voor jouw computer beschikbaar komt via Windows Update.

 

Is het mogelijk om de upgrade naar versie 1809 te forceren? Ja, dat is mogelijk, maar waarom zou jij het risico willen lopen dat jouw computer nog niet geschikt is voor versie 1809?

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.