Ga naar inhoud

Adobe: verwijder Flash voor 1 januari 2021 van je pc


Calvus

Aanbevolen berichten

Adobe: verwijder Flash voor 1 januari 2021 van je pc.

573230396_flash-kopie.jpg.0580f61a7efb7022c690f194c3454870.jpg

 

Producent Adobe heeft gebruikers gevraagd om voor 1 januari 2021 de Flash-plugin van hun pc te verwijderen. Flash is dan 'End of life' en krijgt geen updates meer na die datum.

De plugin is dan onveilig (omdat lekken niet meer dichtgeplakt worden) en moet niet meer gebruikt worden, omdat internet criminelen anders misbruik zullen maken van gevonden kwetsbaarheden.

 

Later dit jaar zal Adobe ook meldingen in Flash laten zien waarin opgeroepen wordt om de plugin te deïnstalleren.

Na 1 januari 2021 zal Flash-inhoud ook geblokkeerd worden en niet meer afspelen in Flash Player. Tevens kan Flash dan niet meer gedownload worden van de site van Adobe.

 

Veel browsers ondersteunen Flash al niet meer (of alleen als je de plugin handmatig aanzet) en veel websites zijn al overgestapt op modernere, veiligere HTML5 technieken.

Dus je kunt Flash ook nu al verwijderen van je pc (althans: de losse Flash-plugin voor Firefox, Opera, Safari of andere browsers), want je zult er niet veel aan missen waarschijnlijk

 

In Chrome en de Windows 10-browsers Edge en Internet Explorer wordt de Flash-plugin standaard meegeleverd (maar staat de plugin uitgeschakeld).

Die kun je nog niet verwijderen, maar dit zullen Microsoft en Google doen voor 31 december 2020.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Integrale weergave van bron: GratisSoftware.nl

aangepast door Calvus
Link naar reactie
Delen op andere sites

Adobe Flash Player ActiveX is/was de plugin voor Internet Explorer. Wanneer je met Internet Explorer een website bekeek die gebruik maakte van Flash voor bewegende inhoud, dan kon je die bewegende inhoud alleen zien wanneer je die plugin had geïnstalleerd.

 

Maar op 12 januari 2021 heeft Adobe het onmogelijk gemaakt  om nog Flash inhoud te bekijken met behulp van Adobe Flash Player.

Het heeft dus geen enkele zin meer om Adobe Flash Player op je computer te houden, want deze plugin werkt gewoon niet meer.

 

Het antwoord op je eerste vraag is dus: Ja, je kunt Adobe Flash Player 32 ActiveX van je PC verwijderen via het Configuratiescherm > Programma's en onderdelen.

Wat werkt er niet meer nu Flash inhoud niet meer afgespeeld kan worden?

  • Er waren vroeger nogal wat spelletjes die je online kon spelen, die gebruik maakten van flash. Die spelletjes kun je niet meer spelen. Ook niet wanneer je Adobe Flash Player 32 ActiveX op je pc zou laten staan.
  • Op je computer zullen weinig of geen programma's staan die gebruik maken van flash inhoud. Ik kan er zo uit mijn hoofd maar één opnoemen. Dat is het verouderde e-mailprogramma Incredimail. Sommige onderdelen van Incredimail maken gebruik van flash. Die onderdelen werken nu niet meer. Ook niet wanneer je Adobe Flash Player op je pc zou laten staan.

 

Moet je nu wat anders installeren dan Adobe Flash Player? Nee! Websites die vroeger gebruik maakten van flash, zijn in de afgelopen jaren voor het merendeel overgegaan op het gebruik van HTML5 om bewegende inhoud te tonen. Iedere moderne browser kan uit zichzelf HTML5 inhoud tonen. Daar hoef je zelf dus niets voor te doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • kape prikte dit topic los
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.