Ga naar inhoud

Probleem, help!


Aanbevolen berichten

Ik was net even bezig met het schoonmaken van mn computer, onnodige programma's uninstaleren schijfopruimen, virus scan er door heen etc. Toen ik een probleem met windows installer had heb ik dit opgezocht op internet en hier werd mij verteld dat ik iets in regedit moest veranderen. daarna starte ik mijn computer op en waren alle icoontjes veranderd in lnk bestanden (die ik niet kan openen). Als ik op mijn documenten druk of deze computer gaat hij naar zoeken en als ik via uitvoeren bijvoorbeeld regedit open dan staat er: Er is voor deze bewerking geen programma aan het opgegeven bestand gekoppeld. Maak een koppeling via het onderdeel Mapopties van het configuratiescherm (die ik overigsbn ook niet kan openen) heb op internet gezocht wat rede kan zijn van dit maar kan nergens wat vinden, help me aub! Ik kan trouwens ook geen programmas downloaden en instaleren, dan krijg ik zelfde boodschap...

Link naar reactie
Delen op andere sites

maar ik kan dus niet meer in regedit via uitvoeren... want dan krijg ik die foutmelding, is er een andere manier om daarin te komen? dit is overigens wat ik heb gedaan in regedit:

  1. Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ regedit in het vak Openen en klik op OK.
  2. Klik op het volgende registeronderdeel:HKEY_CLASSES_ROOT
  3. Open het menu Bewerken en klik op Machtigingen.
  4. Als SYSTEM niet in de lijst Namen van groepen of gebruikers voorkomt, klikt u op Toevoegen, controleert u of de naam van de lokale computer in het vak Op deze locatie staat, typt u system in het vak Geef de objectnamen op, klikt u op Namen controleren en klikt u ten slotte op OK.
  5. Klik op SYSTEM in de lijst Namen van groepen of gebruikers en schakel het selectievakje Volledig beheer in onder Toestaan in het vak Machtigingen voor SYSTEM.
  6. Klik op Toepassen, klik op OK en sluit de Register-editor.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je vóór de wijzigingen in je register geen registerbackup gemaakt ? Want dat is toch de eerste veiligheidsmaatregel die je moet nemen. Maar vermits je ook via regedit niet verder kan, neem ik aan dat er nu geen enkel exe-bestand meer werkt. Of wel ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik best wel onvoorzichtig ben bezig geweest en ben al helemaal geen expert, dit is wat mij op windows help site werd verteld dus ik ben er vanuit gegaan dat dit correct was.... ik heb van tevoren geen back up gemaakt... ik weet eerlijk gezegd ook niet hoe herstelpunten werken, dus kan iemand mij dan misschien vertellen hoe ik daar gebruik van kan maken? alvast bedankt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Start / Alle programma / Bureau-Accessoires / systeemwerkset / systeemherstel

Je kan dan voordat je begint eerst een systeemherstel punt maken.

Terug zetten is precies hetzelfde maar dan andersom en u kan bepalen van welke dag u herstel punt wilt uitvoeren.

Windows vraagt dan om op te starten.

Toch moet je heel erg voorzichtig zijn met de herstelpunt.

Het is niet zo dat je alles kan terug zetten.

Opgelet: eerst documenten die je laatste had gemaakt een back-up maken.

Backup van register werkt zo:

Zorgt dat je op deze computer bovenaan staat en dan exporteren.

Je ook een deel ervan exporteren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb dit geprobeerd maar dan kom ik al bij het volgende probleem; het pictogram systeemherstel heeft ook een .lnk extensie en kan ik niet openen..
Wil je dan eens een antwoord zoeken op mijn vraag of alle exe-bestanden gewijzigd zijn in lnk-bestanden ? Want daar lijkt het wel op ... en dan zit je met een flink probleem. Nog nooit heb ik een deftige oplossing voor dit probleem gevonden (en ook PC-boeren komen dan niet verder dan een nieuwe installatie, helaas).
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.