Ga naar inhoud

Installatie van W10 volledig maken


omejoop
 Delen

Aanbevolen berichten

 

Enige tijd gelden heb ik W10 geinstalleerd op een PC en op een laptop; op breide apparaten werkt het systeem naar tevresenheid.

In het begin van de installatieprocedure van Windows 10, verschijnt er een boodachap dat er naast de eigelijke installatie nog een extra bestand, schijf, programma of iets anders moet worden (aan)gemaakt dat in noodgevallen kan dienen als basis/hulp  om W10 opnieuw op de computer te installeren of om de werking systeem weer op gang te brengen, mocht er iets vastlopen of anderzijds misgaan.

Ik heb dat destijds niet gedaan omdat ik de installatie waarmede ik bezig was niet wilde onderbreken.

Ik weet echter niet precies meer waarom het gaat, ik heb zogezegd de klok horen luiden, maar ik weet niet meer waar de klepel hangt.

Kan iemand mij vertellen wat ik kan bedoelen en waar en hoe ik dat kan verwerven ?

 

Alvast mijn dank voor Uw hulp c.q. tips

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik veronderstel dat je terecht kwam bij de melding dat je best een systeemkopie van je windows kon maken voor het geval je windows fouten zou vertonen.

Dat kan via Configuratiescherm  >  systeem en beveiliging > Bestandsgeschiedenis gebruiken om backups van uw bestanden te maken >  en daar dan links onderaan: Backup van uw systeemkopie  (en daar dan je systeemschijf kiezen - meestal de C - en een plaats om de backup te saven (opslaan, bewaren)

Alleen werkt dit maar als je nog 'iet of wat' in je windows kan geraken (vb via herstelinstellingen)

 

Daarom gebruik ikzelf een extern programma (eentje dat werkt buiten windows om) en maak ik geregeld een kloon/systeemkopie van heel mijn C-schijf.

HIervoor vind je wel enkele freeware programma's vb Paragon, EaseUs, ...  Als je windows het helemaal niet meer doet, werken deze programma's nog wel.

Aan jou de keuze.  :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat die boodschap te maken had met het maken van een herstelschijf. Dat kan een USB-herstelstation zijn.

Lees hier eens.

Dat neemt niet weg dat, zoals Passer aanbeveelt, het zeker ook nog verstandig is om een systeembackup te maken van je systeem van zodra al je instellingen naar wens zijn. Dat kan inderdaad met Windows backup maar ook met externe software zoals EaseUS Todo Back-up, Macrium Reflect Free, AOMEI Backupper, enz.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

 • Welkom op PC Helpforum

 • Leden statistieken

  • Aantal leden
   40.212
  • Meeste online
   1.765

  Nieuwste lid
  Stefan59
  Registratiedatum
 • Gerelateerde inhoud

  • Door Amanita
   Ik gebruik Thunderbird als mailprogramma. Met Mailstore maak ik af en toe een (extra) back-up. Als ik op Uitvoeren klik zie ik dat er 5.887 items zijn verwerkt. In bewaar hooguit 600 items/mails in verschillende mappen.  Klopt het dat Thunderbird (onzichtbaar) heel veel bewaard? Zo ja, waar zie ik dat en hoe kan ik eventueel overtollig bewaarde back-ups verwijderen.

  • Door Cis Wellens
   Hallo allen,
    
   Ik was van plan om een back up te maken dus ik neem m'n seagate 500gb externe harde schijf en plug hem in. Ik wis wat oude bestanden die er voor zorgde dat de harde schijf vol stond maar laat mijn oude foto's staan want die hou ik graag nog. Ik wil beginnen aan de back up maar beslis eerst een herstelpunt te maken en vanaf hier gaat het compleer mis. Ik heb namelijk voor de seagate harde schijf gekozen als herstelpuntstation ofzoiets. Nu zijn m'n foto's weg en zie ik dat er op de harde schijf van eerst 500GB maar 32GB meer kan ook als ik hem zou formatteren.
    
   Ik ben gestopt met oplossingen uit te proberen uit schrik dat ik het nog harder verkloot
    
   Kunnen jullie mij helpen?
   Ik zou graag de foto's terug hebben en m'n harde schijf terug op 500GB krijgen...
  • Door Teus124
   Hoi,
   Ik zit met best wel een groot probleempje. Op mijn laptop kon ik telkens geen back-up meer maken (Windows 10) . Windows 10 was geïnstalleerd op de D schijf en niet op C! Ik kon dus geen Back-up maken omdat Windows op de D schijf was geïnstalleerd en je kan niet de Back-up op de zelfde schijf opslaan, die melding kreeg ik tenminste.
   Omdat ik toch een Back-up wilde maken installeerde ik een programma om mijn D-Schijf te spitten (Partien) zodat ik daar de Back-up op kom slaan. Ik moet hierbij de laptop opnieuw opstarten en je raad het al... De laptop startte niet meer op vanwegen een schijf fout. Via een Windows opstartschijf heb ik al systeemherstel proberen te doen maar dit lukte niet. Ik besloot om dus een geavanceerde installatie te doen op de D schijf en heb Windows opnieuw geïnstalleerd. Toen hij klaar was was alles weg. Bureaublad leeg.. Alles is weg.
   Het mapje Windowsold is leeg en kan geen Back-up vinden of een systeem herstel uitvoeren.
   Bij de installatie van Windows heb ik niet geformatteerd. Heb alleen een herinstalatie uitgevoerd. Ben ik nu alles kwijt of is er toch nog mogelijk om bepaalde dingen terug te krijgen? Of misschien toch mogelijk om de oude installatie te laden in plaats van de recente?
   Hopelijk kan iemand mij helpen. Stonden best wel belangrijke dingen op,
  • Door kane
   Is het mogelijk om in Windows 10 rechtstreeks een back up reclamenetwerken naar bv een NAS? Dit zonder extern programma. In Windows 7 home is dit niet mogelijk.
  • Door Whiteghost
   Ik heb een bootable SSD(eUSB) uit een Linux pc.
   Hiervan zou ik een *.img willen maken zodat ik deze later kan terrugzetten.
   Ssd: http://www.micron.com/parts/solid-state-storage/eusb/mtfdcae004saj-1n1
   Als ik deze via een USB kabel aan m'n windows7 pc aansluit wordt deze herkend maar ik krijg hem niet als schijf te zien bij "deze computer" , dus kan ik geen copy maken met Usbit. De schijf is wel zichtbaar bij apparaatsbeheer.
   Hoe kan ik een back-up maken van deze bootable SSD zodat ik deze later terug kan zetten?
   Hartelijk dank
×
×
 • Nieuwe aanmaken...