Ga naar inhoud

Geen verbinding meer


Theo2602
 Delen

Aanbevolen berichten


Sorry, mijn fout. :blush:

Het aanhalingsteken voor %userprofile% moet weg.

De juiste instructies zijn dus

voor ipconfig ipconfig /all > %userprofile%\Desktop\ipconfig.txt

Voor de ping ping localhost -n 500 > %userprofile%\Desktop\ping.txt

PS: die ping kan een tijdje duren.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Zojuist, Theo2602 zei:

Bij deze zonder verbinding sprong hij dadelijk naar de volgende lijn, maar er kwam niets.

bij deze meet heeft de cursor lang staan pinken (zoals je zegde), maar er komt ook geen ping

 

 

wabit-3.jpg

wabit-4.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is vreemd want bij mij komen de bestanden wel op het bureaublad te staan.

En bij jou komt er ook geen foutmelding wat betekent dat de instructie correct was.


Op de pc met verbinding: ga naar start, typ ipconfig.txt in het zoekvak en kijk wat het oplevert

Op de pc zonder verbinding: ga naar start, typ ping.txt in het zoekvak en kijk wat het oplevert

 

Als je op die manier de bestanden ook niet terug kan vinden, voer dan deze instructies uit

voor ipconfig ipconfig /all en druk enter.

Voor de ping ping localhost -n 500 en druk enter.

Normaal krijg je nu de resultaten in het opdrachtvenster te zien.

Voor ipconfig maak je afbeeldingen zodat we alle resultaten kunnen zien.

Voor ping volstaat het laatste venster.

 

De ipconfig mag je ook uitvoeren op de pc zonder verbinding.

Geef dan wel duidelijk aan welke afbeeldingen van welke pc zijn

 

Succes en tot morgen.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Daar is iets verkeerd met je DNS server en je IP adres (subnet mask).

- Heb je al, zoals voordien gesuggereerd, het stuurprogramma van je ethernet-kaart verwijderd dwz. het apparaat verwijderd en niet alleen uitgeschakeld en terug in geschakeld?

- Het is opvallend dat je enkel een IPv6 adres krijgt en dan nog in een verkeerd subnet.

- Staat, in de eigenschappen van je ethernet-kaart, de optie IPv4 ingeschakeld op automatisch?

- Welke router gebruik je?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 20/7/2021 om 15:39, Theo2602 zei:

Mijn computer is weggeweest en is nu terug, alles werkt behalve het internet.

Hier heb ik opnieuw nog eens mijn aandacht op gevestigd.

 

Het zou zo maar eens kunnen dat er tijdens het verblijf van je PC bij  "de hersteller" een niet compatibele driver update voor je netwerkkaart is uitgevoerd. Deze Atheros netwerkkaart is al zeer oud en de fabrikant werkt de driver al vele jaren niet meer bij.

Kijk eens of je naar "de vorige versie" kunt terugkeren. Bedenk dat dit niet altijd kan, maar ga toch maar eens een kijkje nemen.

Klik met rechts op Start en kies Apparaatbeheer.

Dubbelklik op je Atheros netwerkkaart onder "Netwerkadapters".

Ga naar het tabblad "Stuurprogramma".

Klik op de knop Vorig stuurprogramma (indien deze actief is) en bevestig met Ja

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...