Ga naar inhoud

PC ziet laptop niet meer in netwerk


h.dereus
 Delen

Aanbevolen berichten

M'n PC  en laptop zijn beide in hetzelfde netwerk opgenomen. Ik had de schijven op de PC gedeeld en ik kon met m'n laptop alle dataschijven van de PC inzien.

Doordat de laptop wat problemen vertoonde heb ik hier een 'Implace-Windows 10' opgezet. De laptop gaat nu weer als een trein, maar laptop en PC zien elkaar nu niet meer.

De laptop ziet alleen zichzelf en het modem.

Als ik op beide computers naar 'mijn computer' ga en op eigenschappen/systeem klik, dan zie ik dat de werkgroepnaam identiek is.

Kan iemand mij de stappen beschrijven waardoor de laptop de PC weer ziet en andersom?

Dank voor het meedenken!

Henk

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


 • Reacties 26
 • Aangemaakt
 • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

Als je pas installeert had dan moet je wel Windows de tijd geven om uw netwerk te zien.

Had je ook de router van uw provider op nieuw opgestart?

 

Staat op pc en laptop ook bij netwerkcentrum de melding particulier netwerk

Klik daar ook op Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen: staat daar zoals onderstaande afbeelding?

 

netwerkdetactie.jpg.879e2e2e6443e5b51d8c2cd2388e6d00.jpg

 

 

Bij alle netwerken ook eventueel wachtwoord uitschakelen klikken indien dat nodig is.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

Modem opnieuw opgestart (had ik inderdaad nog niet aan gedacht), maar dat brengt mij niet verder.

Als ik de tweede stap die je beschrijft doe, dan krijg ik een ander scherm te zien (zie bijlage). De optie 'schakel het automatisch instellen in van alle apparaten die met het netwerk zijn verbonden' mis ik hier.

Het lijkt erop dat hier de crux zit.

Hoe krijg ik hetzelfde scherm als dat van jou?

Geavanceerde instelluingen voor delen.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hallo,

Modem opnieuw opgestart (had ik inderdaad nog niet aan gedacht), maar dat brengt mij niet verder.

Als ik de tweede stap die je beschrijft doe, dan krijg ik een ander scherm te zien (zie bijlage). De optie 'schakel het automatisch instellen in van alle apparaten die met het netwerk zijn verbonden' mis ik hier.

Het lijkt erop dat hier de crux zit.

Hoe krijg ik hetzelfde scherm als dat van jou?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik volgde de stappen:

-instellingen

-netwerk en Internet

-verbindingseigenschappen wijzigen

-heb netwerkprofiel gewijzigd van 'openbaar' naar 'prive'

 

Als ik vervolgens naar config> netwerkcentrum>internet> geavanceerde instellingen voor delen wijzigen ga, kan ik e wijzigingen nog steeds niet opslaan.

 

Nertwerk4.jpg

Netwerk5.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen


 • Welkom op PC Helpforum

 • Leden statistieken

  • Aantal leden
   40.273
  • Meeste online
   1.765

  Nieuwste lid
  Frans Lauret
  Registratiedatum
 • Gerelateerde inhoud

  • Door RonW
   Ik heb onlangs een macbook pro aangeschaft ter vervanging van mijn windows laptop. Deze laptop werkte altijd in een netwerk met mijn windows 7 PC.  Nu ziet het netwerk mijn macbook wel maar als ik deze aanklik vraagt windows beveiliging om een gebruikersnaam en wachtwoord. Voor zover ik weet heb ik dit nooit ingesteld. het macbook ziet de windows PC ook maar krijgt geen verbinding. Wie o wie herkent dit probleem en kan mij hier mee helpen. 

  • Door imardvark
   Hoi, Ik ben nu al een tijdje opzoek naar een oplossing voor dit probleem.
    
   Een paar maanden terug merkte ik dat ik mijn Teredo netwerkadapter stuurprogramma miste.
   Veel tips en handleidingen gevolgd, zoals hem toevoegen via "Oude hardware toevoegen" terwijl ik in Apparaatbeheer zit. Alleen is hij daar ook niet te vinden.
   Vaak werd er ook tegen mij gezegd dat ik hem kan aanzetten via commands, alleen dat werkt ook niet.
    
   Heeft iemand hier een oplossing voor? (Ik heb hem terug zetten naar fabrieksinstellingen ook al geprobeerd maar dat werkt ook niet)
  • Door Robbe Delarbre
   hallo
    
   Wij hebben een externe harde schijf van 4tb gekocht om al onze computers te backuppen. Ik wil deze harde schijf op ons internet koppelen zodat we ze niet hoeven te verplaatsen van computer naar computer. 
   Wij hebben een telenet router met een usb poort dus ik heb hem daar ingeplugt om te kijken of hij op het netwerk kwam maar er gebeurde niet veel en in de instellingen van de router van telenet kan je niks vinden over opslag ofzo.
   Ik wil ofwel deze harde schijf direct aan de router hangen maar als dat niet lukt dan wil ik hem aan mijn computer hangen en zo delen op ons internet. 
   Weet iemand of dit mogelijk is want ik vind hier echt niet veel over. Sommige zeggen dat telenet dit usb poort heeft geblokkeert en bij andere lukt het wel maar die moesten niks speciaals instellen ofzo.
    
   alvast bedankt!
  • Door Michel Armand Demai
   Na zoveel zoeken naar oplossingen ben ik een goede en simpel tip tegen gekomen om je pc's weer zichtbaar te maken in de map NETWERK.
   Click met rechts op "Deze PC" en kies "Beheren", scrol naar beneden naar Services en Toepassingen / Services en dubbel click op "Function Discovery Ressource Publication", daar kies je voor "Automatische" en start je computer opnieuw. Doe dat voor alle je pc's in je netwerk, en alles werkt weer zoals het hoort.
   Ik was zo blij met deze oplossing dat ik behoefd had om te delen met anderen.
   Mic.
   Quote: If you don't have a problem, don't fix it.
  • Door wginneke
   ik zit met een eigenaardig probleem dat volgens mij ontstaan is na de laatste update van Windows 10 Pro naar build 1803.
   ik had 2 computers in een thuisgroep gezet met een aantal gedeelde bestanden, printers e.d. maar in de update "build 1803" heeft MS blijkbaar "Thuisgroepen" verwijderd (daar ben in na wat zoekwerk bij uitgekomen) dus de hele thuisgroep-configuratie was na de update verdwenen.
   Op zich is dat geen onoplosbaar probleem, omdat via het netwerk ook de nodige zaken kunnen gedeeld worden. maar deze computers verschijnen niet in netwerk-overzicht, ik zie ze enkel als multimedia-apparaat. Als ik een laptop bij op het netwerk hang (een Windows 10 Home met nog een vorige build) wordt die wel herkend op het netwerk van de twee andere computers.
   ik dacht eerst aan netwerkproblemen (als ik de probleemoplosser startte kreeg ik ook inderdaad een rare melding "de proxyinstellingen van dit netwerk kunnen niet automatisch worden gedetecteerd", terwijl er eigenlijk niets veranderd was. ik heb  de automatische proxy-detectie afgezet in de netwerkinstellingen, waardoor deze fout zich niet meer voor deed, maar dit had geen invloed op wat ik Netwerk zie.
    
   ik kan de computers gewoon benaderen in Explorer via het IP-adres en/of computernaam en dan komen ze ook in het netwerk-overzicht staan tot Explorer gesloten of de computer herstart wordt, dan is alles weer verdwenen.
   de printers heb ik via instellingen kunnen delen en werken en de te delen mappen heb ik met een netwerkverbinding gekoppeld maar dat vind ik toch niet de meest propere oplossing.
   iemand een idee waar ik moet gaan zoeken?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...