Ga naar inhoud

Windows Update - Updates mislukt (fout 0xc1900223)


dreivilo47
 Delen

Aanbevolen berichten

Op m'n laptop (Windows 10 Home) krijg ik de volgende melding na een Windows Update: Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1903 - fout 0xc1900223

 

Via services.msc heb ik de service "Windows Update" gestopt, daarna de map "C:\Windows\SoftwareDistribution" leeggemaakt, het bestand "C:\Windows\WindowsUpdate.log" verwijderd en als laatst de service terug opgestart.  Dit biedt geen oplossing voor bovenstaand probleem.

 

Heeft iemand een oplossing?

 

Alvast op voorhand bedankt voor jullie tijd en moeite.  En voor ik het vergeet...  Beste wensen en een goede gezondheid voor 2020!

Link naar reactie
Delen op andere sitesVooraf:

re klik op je windowsknop, kies voor opdrachtprompt (admin) of Powershell(admin) - volgens wat er bij jou staat

Je krijgt dan een nieuw schermpje en daarin vul je in : DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth - en je entert (invullen kan met copy/paste)

daarna (nog in dat scherm) vul je in sfc /scannow en entert opnieuw. (als je het manueel typt: vergeet de spatie na de c niet !)

 

Je systeem gaat nu gescand worden en eventueel verbeterd. Achteraf wordt je verteld: of: het is afgelopen en er werden geen fouten gevonden,
b: het is voltooid en er werden fouten gevonden en die werden hersteld

😄 er werden fouten gevonden en die konden niet worden hersteld

 

Vertel even wat de uitslag is: a, b of c

 

Is het a of b: zet dan het updaten eens opnieuw zelf in gang en kijk hoe het afloopt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 9/1/2020 om 17:26, Passer zei:

Vooraf:

re klik op je windowsknop, kies voor opdrachtprompt (admin) of Powershell(admin) - volgens wat er bij jou staat

Je krijgt dan een nieuw schermpje en daarin vul je in : DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth - en je entert (invullen kan met copy/paste)

daarna (nog in dat scherm) vul je in sfc /scannow en entert opnieuw. (als je het manueel typt: vergeet de spatie na de c niet !)

 

Je systeem gaat nu gescand worden en eventueel verbeterd. Achteraf wordt je verteld: of: het is afgelopen en er werden geen fouten gevonden,
b: het is voltooid en er werden fouten gevonden en die werden hersteld

😄 er werden fouten gevonden en die konden niet worden hersteld

 

Vertel even wat de uitslag is: a, b of c

 

Is het a of b: zet dan het updaten eens opnieuw zelf in gang en kijk hoe het afloopt.

 

Bedankt voor je reactie @Passer

 

Ik heb "DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth" uitgevoerd in Powershell (als administrator).  Het resultaat is: The restore operation completed successfully.  The operation completed successfully.

 

Daarna heb ik "sfc /scannow" in dat scherm uitgevoerd.  Dan krijg ik "Windows Resource Protection could not start the repair service.".

 

Ik heb de "Windows Update" opnieuw uitgevoerd (Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1909).  Resultaat: Updates mislukt.  Fout: 0xc1900223

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik heb gedaan wat voorgesteld wordt.

 

De post van Michael Gall van 8 september 2017 is de oplossing.  "sfc /scannow" wordt nu wel uitgevoerd.  Ik heb nu wel een opdrachtprompt gebruikt in plaats van PowerShell.

 

Het resultaat van "sfc /scannow":
Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired them.  For online repairs, details are included in the CBS log file located at windir\Logs\CBS\CBS.log. For example C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. For offline repairs, details are included in the log file provided by the /OFFLOGFILE flag.

 

Daarna heb ik de "Windows Update" opnieuw uitgevoerd (Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1903).
Resultaat: Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1903 - fout 0xc1900223

 

Na controle van service "Windows Module Installer" blijkt dat deze automatisch terug op "Handmatig" staat en gestopt is!  😮

Link naar reactie
Delen op andere sites

3 uren geleden, dreivilo47 zei:

and successfully repaired them

dus die werkt ook weer, da's al gewonnen.

Wat die Windows Module Installer betreft: ik denk dat jij je daar geen zorgen over hoeft te maken want dat staat (net even gaan gluren) bij mij ook op handmatig en mijn updater doet het toch zoals het hoort. 't Zal dus in een andere richting te zoeken zijn.

 

Even - voor we verder gaan - een vraag en een bedenking:

vraag: je hebt toch de 1909-versie van Windows?

Bedenking (maar daar doe je mee wat je wil): dat Windows update het niet doet, reken ik onder 'vage' fouten waar de oplossing in verschillende richtingen te zoeken is. (we probeerden er dus al enkele)

'k heb er dus nog wel wat in petto, maar met 'vage' fouten: die kan je soms sneller/makkelijker oplossen door windows opnieuw te gaan herinstalleren (met behoud van bestanden, ik bedoeld dus géén clean install) : dan is je systeem iets van een anderhalf uur bezig, waarvan je zelf het eerste uur nog van alles erop kan doen. Na dat uur vertelt hij je dat er opnieuw moet opgestart worden - je hebt de tijd om je dingen/programma's te beëindigen en laat hem dan opnieuw opstarten. Vanaf dan moet je hem een half uur missen, maar daarna staat hij er weer 'als nieuw' op. (dat 'uur' en 'half uur' is bij benadering - en een absolute zekerheid dat er problemen mee opgelost zijn, heb je nooit - maar de kans is wel groot)

Wat vind je voor jou het best: zo'n 'herinstallatie' van je windows of ga je toch liever door met andere truuks (die het dus ook weer wel of niet kunnen oplossen - in beide gevallen heb je dus geen absolute zekerheid, maar wel euh... voldoende zekerheid)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen


 • Welkom op PC Helpforum

 • Leden statistieken

  • Aantal leden
   40.211
  • Meeste online
   1.765

  Nieuwste lid
  Danny Verloo
  Registratiedatum
 • Gerelateerde inhoud

  • Door Jasper
   Goedemorgen Forumleden, 
    
   Voor mijn fotografie hobby ben ik opzoek naar een Laptop die ik kan gebruiken voor Lightroom en Photoshop. 
    
   Waarvoor heb je een laptop nodig? - Lightroom, Photoshop en uiteraard de standaard (browsen, mailen, Excel, Word, Etc.) Wat is mijn budget? - Ik hoop rond de €1500 te blijven. Indien aan te raden kan het budget omhoog.  Heb ik een voorkeur voor bepaalde merken? - Geen voorkeur voor een bepaald merk. Voor mijn werk gebruik ik een HP. Ik heb geen ervaring met Apple en ben dus huiverig om een macbook aan te schaffen. Indien dit echt veel beter is hoor ik het graag.  Heb ik al die nieuwe functies nodig? - 2 in 1 is niet nodig. Het gaat er om dat de laptop de foto's snel verwerkt/aanpast. Tevens zal er genoeg opslagruimte moeten zijn. En de schermkwaliteit is uiteraard belangrijk om de foto's goed weer te geven.  Welke schermgrootte heb ik in gedachten?  Mijn voorkeur ligt rond de 15 inch. Voor mijn werk heb ik een 17 inch laptop. Deze is vrij groot en vooral ook zwaar. Ik wil de laptop namelijk ook mee kunnen nemen op reis etc.  Heb ik nog randapparatuur nodig? - In de toekomst wil ik een 4K scherm kopen voor thuis. Deze wil ik dan gebruiken als hoofdscherm voor de laptop. Dit scherm moet dan goed geschikt zijn voor fotoweergave. (kleurecht) Heb ik nog overige specifieke wensen? - Omdat de laptop veel mee zal gaan op trips is gewicht belangrijk. De laptop die ik voor het werk gebruik gaat maar maximaal 2 uur mee op zijn accu. Dit zie ik graag langer. Tevens zoek ik een laptop die een aantal jaar mee zal kunnen gaan. Liever nu wat duurder maar meer kwaliteit.  Woon je in België of Nederland en heb je een specifieke (web)shop in gedachten? - Ik woon in Nederland.   
   Ik hoor graag van jullie 
  • Door jmn
   Hallo,
    
   Mijn laptop kan meestentijds niet zonder netvoeding draaien.
   De accu is gewoon vol, althans dat geeft ie aan.
   Soms lukt het even, maar dan valt hij daarna ineens weer uit. Op een manier zoals door oververhitting of kortsluiting.
    
   Me lijkt dat er iets is in stroomvoorziening vanaf de accu, omdat hij het met adapter wel gewoon doet.
   Maar hoe controleer ik dat? Ik heb 'm al opengeschroefd, maar er was niks bijzonders te zien. Dat is natuurlijk vaak zo...
    
   Hoe kan ik bijv. controleren of de accu nog goed is? Is daar software voor, of moet dat echt met externe meetapparatuur?
    
   Het betreft een Asus R540U.
   Ben benieuwd.
    
   Groeten,
   Johan Nijsse
  • Door m.ramtin
   Goedemiddag,
   Mijn laptop loopt elke keer helemaal vast. Zelfs mijn muis beweegt dan niet meer en ik weet niet hoe ik dit probleem op kan lossen?
   Ik gebruik een Dell Latitude E6540 met windows 10.
   Ik heb mijn laptop al geupdate, maar dat heeft helaas niet geholpen.
    
  • Door dreivilo47
   Omdat het dinsdag 12-05-2020 Patch Tuesday was, voerde ik vandaag de Windows Update uit.
   Resultaat: 1 installatiefout (0x800f080a voor KB4556799) en de rest gaat niet verder.  Zie screenshot.
    
   Daarna heb ik de probleemoplosser uitgevoerd voor Windows 10: Start, Instellingen, Bijwerken en beveiliging, Problemen oplossen, Windows Update, Probleemoplosser uitvoeren
   Resultaat: Het probleem kan niet met Probleemoplossing worden vastgesteld.
    
   Hoe kan ik dit oplossen?  Alvast op voorhand bedankt voor uw tijd en moeite.
    
    
    

  • Door pol55
   Mijn laptop is beveiligd met een paswoord. Ik heb een externe HD als backup.  Graag zou ik de inhoud van die externe HD beschermen met een gewoon paswoord, liefst hetzelfde paswoord op mijn laptop. Er bestaat voor W10 home "VeraCryp"t...voor mij nogal onpraktisch ....Bestaat er niets eenvoudiger voor zoals een gewoon paswoord.
    
×
×
 • Nieuwe aanmaken...