Ga naar inhoud

Veng

Lid
  • Items

    488
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Reputatie-activiteit

  1. Vind ik leuk
    Veng ontving reputatiepunten van AsjePc in Hoe simuleer ik dat ik in amerika zit om toegang te krijgen tot bepaalde websites?   
    Kort: Met VPN kan dat.
    https://vpndiensten.nl/informatie/providers/beste-vpn/
    https://www.consumentenbond.nl/veilig-internetten/beste-vpn-aanbieder
    Je kunt starten met Windscribe free. Dan krijg je, meen ik, 10 GB/mnd aan data gratis. Kun je volgens mij ook kiezen voor de UK of VS versie van Netflix. 10 GB aan data is bij films natuurlijk wel snel op.
  2. Vind ik leuk
    Veng ontving reputatiepunten van Soekie in Bestanden weg na ransom-aanval   
    Ken je deze site van de NL overheid: https://www.nomoreransom.org/nl/index.html
    Kan geen kwaad om daar ook eens te kijken.
  3. Bedankt
    Veng ontving reputatiepunten van Toby Albrecht in 3.5mm jack kabel probleem   
    Ik kan niet alles interpreteren van wat je liet zien. Anderen mss wel.
    Het lijkt idd software te zijn. Ik kan niet beoordelen of er hardwarematigs nog iets mis kan zijn, Bv. een chip of verbinding welke een andere routing heeft dan blue tooth maar dit lijkt me ver gezocht.
    Gisteren heeft Ms de nieuwe grote update uitgebracht. Mss dat die een oplossing biedt.
    (Windows 10 Spring Creators Update nu beschikbaar)
     
  4. Vind ik leuk
    Veng ontving reputatiepunten van porrelaar in Oude games   
    Er zijn wel mogelijkheden om in win7 een xp omgeving te emuleren maar dit is niet echt iets voor noob's. https://www.microsoft.com/nl-nl/download/details.aspx?id=8002?
    Realiseer je wel dat je dan ook je beveiligingssoftware binnen de virtuele versie van xp goed op orde moet hebben want anders ben je snel het haasje.

    Veel beter is het een oude pc aan te schaffen. Bv via de kringloop, daar xp op te zetten en de pc niet met het internet te verbinden.
  5. Bedankt
    Veng ontving reputatiepunten van jetske in Internet werkt niet meer fatsoenlijk na update Windows 10   
    Blijkbaar hebben meer mensen problemen met de windows (creator=makers) update. Ik zelf ook. Dacht uiteindelijk dat het door mijn router kwam, een andere aangeschaft maar dat bleek toch niet de oorzaak. Gelukkig kon ik de router terugleveren (wet kopen op afstand).
    Dus mijn advies: als je een kaart aanschaft zou ik dat via het internet doen zodat je hem terug kunt leveren. Zelf liep dat prima bij mijn webshop.
    Ik heb ook tig mogelijke oplossingen geprobeerd (mijn probleem lag wel anders) maar zoek ook niet verder en wacht af of Microsoft met een update komt.
  6. Vind ik leuk
    Veng ontving reputatiepunten van porrelaar in Reclame mails blokkeren windows live mail   
    Ja. Om die reden heb ik meerdere e-mail aliassen. Bv. een voor webshops, mijn contacten, "rare" dingen, twitter, facebook. Ik kan er nl. 10 per hoofdaccount aanmaken. Het hoofdaccount wil ik niet gebruiken, al weet ik niet zeker of er soms iets uit lekt door het beantwoorden van een mailtje. Ik weet niet zeker of dat altijd met het alias wordt ondertekend. Let daar dus even op.
    Verder zijn er zg. "spiders" welke niets anders doen dan de hele dag het internet afzoeken naar e-mail adressen, want elk adres levert geld op. En als je ziet hoe snel je in Google een antwoord op een zoekfunctie krijgt, kun je ook nagaan hoe snel een spider kan werken. Denken van "het duurt wel even voor ze me vinden" is naief.
  7. Vind ik leuk
    Veng ontving reputatiepunten van kape in AVG versie   
    Zelf zou ik gewoon AVG compleet verwijderen en de laatste free versie downloaden en installeren. Dan heb je vanzelf de ge-update versie. Je moet dan alleen de virusdefinitie nog bijwerken.
  8. Vind ik leuk
    Veng ontving reputatiepunten van kape in AVG versie   
    AVG stelt niet voor niets 'n versie gratis beschikbaar (ik gebruik hem ook). Zij laten geen middel ongebruikt om de gratis gebruiker te verleiden een betaalde versie te nemen. Dat doen ze steeds slimmer dus ik krijg ook steeds vaker meldingen van wat er bij mij allemaal beter kan: "even aanklikken a,u,b," en je krijgt de betaalde versie.
  9. Vind ik leuk
    Veng ontving reputatiepunten van 7exe in SSD sata3   
    Ik lees:
    "SATA II (revisie 2.x) interface, ook wel bekend als SATA 3Gb/s, is een tweede generatie SATA interface met een snelheid van 3.0 Gb/s. De bandwidth throughput, welke word ondersteund door de interface, is t/m 300MB/s.

    SATA III (revisie 3.x) interface, ook wel bekend als SATA 6Gb/s, is een derde generatie SATA interface met een snelheid van 6.0Gb/s. De bandwidth throughput, welke word ondersteund door de interface, is t/m 600MB/s. Deze interface is backwards compatible met SATA 3 Gb/s interface."

    Sata 3 (6Gb) is twee keer zo snel als sata 2. Kijk daarom met welke drive je de meeste snelheid wilt (meestal de drive met je OS) en sluit die op sata 3 aan.
  10. Vind ik leuk
    Veng ontving reputatiepunten van kweezie wabbit in Windows Live Mail start niet meer   
    @kweezie wabbit: Dank je. Weer wat bijgeleerd.
  11. Vind ik leuk
    Veng ontving reputatiepunten van Dasle in SSD harde schijf aankoop advies   
    In elk geval levensduur: op de pro krijg je 10 jaar (beperkte) garantie ipv de 5 jaar bij de EVO
    Wat die beperkte garantie precies inhoud weet ik dan weer niet.
  12. Vind ik leuk
    Veng ontving reputatiepunten van kape in windows update melding verwijderen   
    Om van alle gezeur af te zij heb ik bij mij de volgende updates verwijderd:

    KB 3035583 - According to Microsoft, this update enables "additional capabilities for Windows Update notifications when new updates are available".
    KB 2952664 - Labeled a compatibility upgrade for upgrading Windows 7, its purpose is to "make improvements to the current operating system in order to ease the upgrade experience to the latest version of Windows".
    KB 3021917 - A compatibility update for Windows 7 which "performs diagnostics on the Windows system [..] to determine whether compatibility issues may be encountered when the latest Windows operating system is installed.
    KB2999226 - The Windows 10 Universal CRT is a Windows operating system component that enables CRT functionality on the Windows operating system. This update allows Windows desktop applications that depend on the Windows 10 Universal CRT release to run on earlier Windows operating systems
    KB3075249 - Update that adds telemetry points to consent.exe in Windows 8.1 and Windows 7
    KB3080149 - This update aligns down-level devices on the same UTC binary that's released in Windows 10. This update would enable all the down-level devices to receive the software updates, design updates, and additional power and performance tuning
    Vervolgens rebooten, Windows opnieuw naar updates laten zoeken en vervolgens deze updates verbergen.  
    En vergeet niet de eventueel aanwezige folder "$windows.~BT" op je c:-schijf te verwijderen. Die is immers zo'n 3 GB groot en heb je niet meer nodig.
  13. Vind ik leuk
    Veng ontving reputatiepunten van Veldwezelaar in Nieuwe hdd. Windows 7 problemen.   
    Beetje een long shot:
    Kan die Acerback-up zelf partioneren, of moet je dat van te voren doen?
    Heb je een hdd met dezelfde grootte, of is de nieuwe groter. In het laatste geval: sommige back-ups verlangen een zelfde partiegrootte bij het terugzetten als waar ze vanaf zijn gehaald.
     
  14. Vind ik leuk
    Veng ontving reputatiepunten van ArCh!e in welke SSD kopen   
    Je kunt dit artikel eens doorworstelen:
    http://nl.hardware.info/reviews/5722/ssd-megatest-60-256512-sata600-ssds-getest
    Of direct naar de conclusie gaan:
    http://nl.hardware.info/reviews/5722/23/ssd-megatest-60-256512-sata600-ssds-getest-conclusie
    of
    http://nl.hardware.info/reviews/5722/21/ssd-megatest-60-256512-sata600-ssds-getest-prijsprestatie-verhouding
    Zelf heb ik voor mijn laptop de Samsung SSD 2.5", 250GB, SATA600, 850 EVO gekozen.
  15. Vind ik leuk
    Veng gaf reputatiepunten aan Captain Kirk in Lekken in library VLC media player onthuld   
    Een Turkse beveiligingsonderzoeker heeft twee kwetsbaarheden in een library onthuld waar de populaire VLC media player gebruik van maakt. Via de kwetsbaarheden kan een aanvaller willekeurige code op de computer uitvoeren als er een kwaadaardig bestand wordt geopend. De lekken bevinden zich in de libavcodec-library en doen zich voor bij het openen van kwaadaardige flv- of m2v-bestanden. De onderzoeker ontdekte de kwetsbaarheden op 24 november en meldde ze vervolgens aan de ontwikkelaars van VLC media player.
    Op 9 januari publiceerde de onderzoeker de gegevens al op een weblog en deed dit afgelopen vrijdag ook via de Full Disclosure mailinglist. De onderzoeker stelde dat er nog altijd geen updates voor de problemen zijn verschenen. Volgens de ontwikkelaars van VLC media player gaat het hier niet om kwetsbaarheden in de populaire mediaspeler, maar ligt het probleem bij de libavcodec-library waar de mediaspeler gebruik van maakt. Daarnaast zijn de lekken in VLC media player 2.2.0-rc2 (release candidate 2) al verholpen. Daarop besloot het ontwikkelteam de twee bugmeldingen van de onderzoeker te sluiten. Wanneer de uiteindelijke versie van VLC media player 2.2.0 voor het publiek zal verschijnen is nog niet bekend.
     
    bron: security.nl
     
  16. Vind ik leuk
    Veng ontving reputatiepunten van retlawv in Partities vergroten   
    Neem dit eens door. Daar wordt e.e.a. uitgelegd. https://www.schoonepc.nl/instal/windowspartitie_verkleinen.html Blijkbaar moet je een partioner (bv. MiniTool Partition Wizard) downloaden die buiten Windows, dus vanaf een bootable CD draait. Onverkort blijft dat je altijd voor goede back-ups moet zorgen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.