Ga naar inhoud

superjona

Lid
  • Items

    4.000
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Reputatie-activiteit

  1. Vind ik leuk
    superjona gaf reputatiepunten aan kristof28 in Gloednieuwe laptop aankopen, welke en waar?   
    Lieve mensen. De laptop is vandaag toegekomen. Mijn eerste indrukken zijn, stevig, solide en mooi. De laptop is nu aan het opstarten en is bezig met de laatste nieuwe Windows 10 updates te downloaden. Dat ziet er goed uit.
  2. Bedankt
    superjona ontving reputatiepunten van kristof28 in Supersnel opstarten pc met sd   
    Een SSD zal er zeker en vast voor zorgen dat je PC snel opstart, een gigantisch verschil vergeleken met een traditionele harde schijf. Als je nog hulp nog hebt met de juiste laptop te vinden, helpen we je daar graag bij verder.
  3. Vind ik leuk
    superjona ontving reputatiepunten van pmaris in Suggesties voor krachtige laptop   
    Dag Paul,
     
    Het gaat in beide gevallen inderdaad om dezelfde laptop, alleen inderdaad met een grotere SSD. Bij MediaMarkt is de service na verkoop doorgaans wat beter, maar Centralpoint is zeker geen slechte webshop. Ze richten zich vaak eerder tot bedrijven, maar je kunt er ook als particulier bestellen. 
     
    Veel plezier met je nieuwe laptop!
  4. Vind ik leuk
    superjona ontving reputatiepunten van pmaris in Suggesties voor krachtige laptop   
    Veel plezier met je nieuw toestel en jij ook het allerbeste voor 2017 toegewenst!
  5. Vind ik leuk
    superjona ontving reputatiepunten van pmaris in Suggesties voor krachtige laptop   
    Persoonlijk zou ik voor het duurdere toestel gaan omwille van het groter 17,3 inch scherm, samen met het meer gestroomlijnde en dunner, lichter ontwerp. Dat maakt het toch wat gemakkelijker om mee te nemen en/of te verplaatsen. Door de dunnere schermranden is het 17,3 model ongeveer even groot als het 15,6 inch exemplaar.
     
    4K is zeker een merkbare verbetering en levert je vier keer zo veel pixels op als Full HD. Een serieuze verbetering als je bijvoorbeeld 4K-content (YouTube, Netflix...) wilt bekijken, en je krijgt er ook heel wat meer werkruimte door. Wel is het zo dat zowel de GTX 1060 als de GTX 1070 niet krachtig genoeg zijn om games af te spelen in een volledige 4K-resolutie. Je zal eerder een tussenresolutie moeten kiezen zoals 1440p (2560 x 1440), wat nog steeds een verbetering van 50% is ten opzichte van Full HD. Minder intensieve spelletjes zoals strategiegames bijvoorbeeld zou je wel zonder problemen in 'Full 4K' kunnen afspelen. Uiteraard kan je er ook altijd voor kiezen om 1080p als resolutie te nemen in games, aangezien dit perfect schaalt naar 4K.
     
    Het prestatieverschil tussen de GTX 1060 en de GTX 1070 is zo'n 25% en dus toch zeker niet mis. Met beiden kan je probleemloos in 1080p gamen met hogere settings. De GTX 1060 is tussen de 70 en 80 procent krachtiger dan de 970M, een serieus verschil tussen deze twee generaties dus. 5400 RPM is wat trager dan 7200 RPM, maar wel stiller en energiezuiniger. Aangezien je een SSD hebt kan je daar je meest gebruikte programma's en games op zetten en is de harde schijf meer bestemd als puur opslagapparaat. 5400 RPM is nog steeds snel genoeg om comfortabel bestanden over te zetten en ook spelletjes laden gebeurt toch vrij vlot. Om je een vergelijkingspunt te geven: de PS4 en Xbox One consoles beschikken beide ook over een 5400RPM harde schijf, dus wat laadtijden betreft (als je games op de harde schijf installeert) kan je een gelijkaardig resultaat verwachten.
  6. Vind ik leuk
    superjona ontving reputatiepunten van pmaris in Suggesties voor krachtige laptop   
    Dag Paul, 
     
    We kunnen je uiteraard verder helpen bij de aanschaf van een nieuw toestel.  
     
    2000 euro is een mooi budget en daarmee kan je zeker en vast een erg krachtige laptop aanschaffen die uitermate geschikt is voor het zwaardere werk en intensieve games. Het beste toestel dat momenteel op de markt is is deze MSI. Deze heeft een groote van 15,6 inch, de Core i7 6700HQ, 16 GB RAM-geheugen, 256 GB SSD + 1TB harde schijf combinatie én de GTX 1070. Het verschil tussen de GTX 970M en de GTX 1070 is erg groot en zeker opmerkelijk. Niet alleen is het energieverbruik verminderd, maar ook qua prestaties ga je er zeker op vooruit. De GTX 1070 die wordt gebruikt is namelijk een 'echte' GTX 1070 en geen mobiele variant, je mag dus dezelfde prestaties verwachten van een GTX 1070 die in een desktopcomputer zit.
     
    Jammer genoeg zijn er weinig recente laptops (met een GTX 1060 of 1070) uitgebracht met een 4K-scherm. Dit toestel van MSI is met z'n 17,3 inch wat groter, het ontwerp is wat lichter en gestroomlijnder en de resolutie is 4K (3840 x 2560 pixels). Jammer genoeg is deze laptop wel wat duurder en beschikt deze 'slechts' over een GTX 1060. De eerste MSI biedt dus wat meer waar voor z'n geld.
     
    Fijne feestdagen!
  7. Vind ik leuk
    superjona ontving reputatiepunten van STYLUS3530 in Welke schermaansluiting beste?   
    Ik zit iets boven je budget, maar ik zou wel dit scherm aanraden. Mooi formaat, en het IPS-paneel zorgt voor kleurgetrouwe beelden wat natuurlijk niet onbelangrijk is voor Photoshop. 
  8. Vind ik leuk
    superjona ontving reputatiepunten van STYLUS3530 in Welke schermaansluiting beste?   
    Dag Stylus, 
     
    Een HDMI naar VGA converter is inderdaad mogelijk. Dit brengt effectief kwaliteitsverlies met zich mee, omdat VGA een analoge aansluiting is. Als je echter een nieuw scherm aanschaft, kan je zonder problemen kiezen tussen HDMI en (mini)DisplayPort, beiden hebben dezelfde beeldskwaliteit.
     
    Wat contactproblemen betreft is dat eigenlijk met digitale verbindingen zoals HDMI en DP geen problemen meer. Omdat ze digitaal zijn kan het contact nooit slecht zitten, je hebt ofwel beeld ofwel geen beeld. Aan welk budget had je gedacht voor je monitor?
  9. Vind ik leuk
    superjona ontving reputatiepunten van Hensyr in Muziektopic   
    Heel toevallig kennisgemaakt met de Japanse sensatie Babymetal. Als noch metal- noch JPop-liefhebber moet ik toch eerlijk toegeven dat ze een erg hoog en uniek entertainmentgehalte hebben... 
     
  10. Vind ik leuk
    superjona ontving reputatiepunten van kris400 in Spotify   
    Dag Kris, 
     
    Dat is helaas een beperking van Spotify zelf. Op computers en op tablets kan je met een gratis Spotify-account naar keuze liedjes selecteren, maar dat geldt jammer genoeg niet voor smartphones. Ik heb ook een OnePlus One en een gratis Spotify-account en ik kan ook enkel maar de Shuffle-modus gebruiken. Wel doet er een gerucht de ronde dat Spotify in 2017 ook smartphones de mogelijkheid zou geven om liedjes te selecteren, er is dus hoop.
  11. Vind ik leuk
    superjona gaf reputatiepunten aan pmaris in Suggesties voor krachtige laptop   
    Ik heb hem besteld bij Mediamarkt .  Nogmaals heel hartelijk dank voor alle tips en informatie!
     
    Prettige feesten en een gezond, gelukkig en geslaagd 2017 voor jou en je naasten!
     
    Groetjes,
    Paul
  12. Vind ik leuk
    superjona gaf reputatiepunten aan porrelaar in Stream Pc Kopen   
    De link die superjona gaf is verouderd. Dit is de juiste link naar het stappenplan:
    Klik met de rechter muisknop op de rode titel en kies dan 'Koppeling openen in nieuw tabblad'.
    Op die manier blijven er twee tabbladen van dit PCH forum openstaan in je browser: zowel dit topic als het stappenplan. Dan kun je makkelijk heen en weer switchen om te  lezen en te antwoorden.
    Succes!
     
    (verder laat ik het advies geven over de samenstelling graag over aan superjona...)
  13. Vind ik leuk
    superjona ontving reputatiepunten van control143 in Game PC samenstellen   
    Dag Control143, 
     
    Leuk dat je vorige pc ook op PCH werd samengesteld en uiteraard kunnen we je opnieuw helpen. Ik heb een erg mooi systeem samengesteld op Alternate.be, aangezien zij schappelijke prijzen bieden (ook qua verzending en assemblage) en ook alles direct leverbaar is. De samenstelling hieronder kan je in de PC Builder steken. Nadat je alle onderdelen hebt toegevoegd zal je ook de mogelijkheid krijgen om assemblage te kiezen voor €50.
     
    De samenstelling zelf is een razendsnel systeem met de snelste Core i7 processor en uiteraard ook de snelste grafische kaart - de GTX 1080 met aangepaste koeling en lichtjes hogere kloksnelheden - zodat je de allerbeste gamingprestaties mag verwachten. De processor wordt vergezeld door 16 GB snel DDR4 geheugen en een stille en efficiënte Scythe Fuma koeler. Verder heb ik gekozen voor een zeer degelijk uitgerust moederbord van Asus. Als SSD nemen we de razendsnelle Intel 600p 256GB SSD die twee tot drie keer sneller is dan een gewone SATA-SSD. Verder ook nog een 3TB harde schijf voor opslag. De behuizing is een mooie Corsair Carbide Clear 400C en alles wordt gevoed door de uitstekende RM750x voeding, eveneens van Corsair. Dit is op het eerste gezicht vrij sterk, maar hiermee heb je wel uitstekende upgrademogelijkheden in de toekomst als je bijvoorbeeld nog veel harde schijven wilt bijsteken of een tweede videokaart. Ook een Windows 10 licentie is inbegrepen.
     
    Jammer genoeg kan ik de lijst niet in z'n geheel kopiëren dus zal ik elk onderdeel apart linken. Je zou ze in de PC Builder gemakkelijk moeten terugvinden. Verder krijg je met dit systeem ook nog eens Mafia III en Gears of War 4 gratis erbij.
     
    Windows 10, behuizing, RAM-geheugen, processor, moederbord, koeler, grafische kaart, voeding, SSD, HDD.
     
  14. Vind ik leuk
    superjona gaf reputatiepunten aan Mr Red in Powerline vs UTP kabel   
    Geen verdere vragen meer, mag gesloten worden.
     
    Weer eens bedankt, top forum !
  15. Vind ik leuk
    superjona ontving reputatiepunten van Patchoela in Desktop voor mijn Griekse leerling   
    Wat het scherm betreft zou ik deze aanraden, een mooi 24 inch Full HD scherm van Philips met IPS-paneel zodat kleuren echter worden weergegeven vanuit elke kijkhoek. 
     
    Ik heb een lijstje gemaakt van de onderdelen bij Alternate.be. Je kan deze dan in de PC Builder steken en assemblage bestellen (+ 49,99). Zoals gevraagd zit er geen besturingssysteem bij. 
     
    Processor, grafische kaart, moederbord, geheugen, DVD-brander, SSD, harde schijf, voeding, behuizing. Een erg mooi en snel systeem op basis van een vlotte Core i5 Skylake processor, degelijk uitgerust moederbord, de nieuwe RX460 grafische kaart die prima LoL afspeelt, een snelle SSD voor Windows en een 2TB harde schijf voor extra opslag. Verder gekozen voor een kwalitieve voeding en behuizing van Corsair.
  16. Vind ik leuk
    superjona ontving reputatiepunten van kristof28 in micro sd van hogere capasiteit toevoegen in dash cam mogelijk?   
    Dat hangt jammer genoeg van het model af - maar doorgaans mag je er wel vanuit gaan dat de maximale capaciteit effectief zo is. Capaciteiten hoger dan 32 GB hebben namelijk aan andere standaard (SDXC) en hoewel er een aantal toestellen zijn die dit toch ondersteunen, is het zeker geen garantie.
     
    De boodschap is dus uitproberen, maar ik zou er niet te veel hoop in steken. 
  17. Vind ik leuk
    superjona ontving reputatiepunten van BriaZz in De aankoop   
    Extra fans zijn zeker niet vereist, de behuizing heeft er al voldoende en zowel je processor als je grafische kaart worden van ruim voldoende koeling voorzien.
  18. Vind ik leuk
    superjona ontving reputatiepunten van BriaZz in De aankoop   
    De G610 Orion van Logitech is in dat geval een goede keuze. Dit toetsenbord beschikt over Cherry MX Red switches die speciaal werden gemaakt voor gaming, maar ook een uitstekende balans vormen voor het normale typwerk. Het beste van twee werelden dus.
  19. Vind ik leuk
    superjona ontving reputatiepunten van BriaZz in De aankoop   
    Hallo BriaZz, 
     
    Graag gedaan hoor.
     
    Ik heb voor je dit systeem samengesteld. Ik ga even de onderdelen opsommen met een linkje, zodat je ze in de PC Builder van Alternate kan steken. Voor €49,99 assembleren ze dan ook het systeem.
     
    Core i7 6700K processor, 16 GB RAM geheugen, Scythe Mugen 4 koeler, GTX 1070 grafische kaart, Corsair Carbide 300R behuizing, Windows 10, MSI Z170 moederbord, Samsung 250 GB SSD, 2TB HDD, DVD-brander, Corsair voeding van 650W.
     
    Een erg indrukwekkend en erg snel systeem met een uitstekende processor in de Core i7 6700 - dit zal vooral erg nuttig zijn bij de grafische programma's die je wilt gebruiken. Verder kan het ook geen kwaad voor virtual reality in de toekomst. Verder ook gekozen voor een ruime hoeveelheid snel DDR4 RAM-geheugen en een stille en degelijke processorkoeler. Het moederbord is erg goed uitgerust met de nieuwste technische snufjes en is zeker futureproof. Verder gekozen voor een Windows 10 licentie, een degelijke Corsair CS650M modulaire voeding en een mooie Corsair behuizing. Als bootschijf nemen we een snelle Samsung 850 EVO 250 GB SSD samen met een 2TB harde schijf van Western Digital. Mocht je meer opslag nodig hebben kan je altijd voor een grotere harde schijf kiezen.
     
    De videokaart die ik heb gekozen is een overgeklokte versie van de GTX 1070 van EVGA - een erg snelle kaart. Hoewel deze misschien zelfs wat 'overpowered' zou genoemd kunnen worden voor gaming op één scherm is het in ieder geval wel ontzettend futureproof en kan je de nieuwste games draaien op de allerhoogste settings. Het helpt ook met grafische programma's maar het is vooral een uitmuntende grafische kaart voor Virtual Reality. Dat is immers ontzettend intensief en een sterke kaart als de GTX 1070 zorgt voor een fantastische VR ervaring zonder compromissen.
     
    Wat de monitor betreft is de BenQ XL2730Z een absolute aanrader. Een 27 inch scherm met een vrij scherpe 1440p resolutie (2560 x 1440). Niet enkel de resolutie is scherper dan Full HD, maar deze monitor ondersteunt ook 144 Hz gaming, terwijl normale monitoren slechts 60 beelden per seconde kunnen weergeven. Samen met een sterke grafische kaart zoals de GTX 1070 zorgt dat voor waanzinnig vloeiende beelden. Verder is de reactietijd met 1 ms ontzettend snel. Alleen ga je wel nog een speakerset of een headset moeten gebruiken.
     
    Wat de muis betreft is dat ook een beetje persoonlijke voorkeur, maar ik heb goede ervaringen met de Rival reeks van SteelSeries. Ik heb over het instapmodel ook een recensie geschreven die je hier kan terugvinden. Wat het toetsenbord betreft, heb je al eens gedacht aan een mechanisch toetsenbord (ze 'klikken' ontzettend goed en dat levert betere feedback op) of heb je liever een klassiek exemplaar?
  20. Vind ik leuk
    superjona ontving reputatiepunten van BriaZz in De aankoop   
    Dag BriaZz, 
     
    Eerst en vooral welkom op PC-Helpforum! 
     
    Dat is een erg leuk systeem om in elkaar te steken en we kunnen je hierbij uiteraard verder helpen. Aan welke grootte van beeldscherm had je ongeveer gedacht? 24 inch of iets groter met 27 inch? Op welke resolutie wens je te spelen? 1080p of toch een iets scherper scherm in de buurt van 1440p of hoger?
     
    Persoonlijk heb ik zelf enkel maar goede ervaringen met Alternate, altijd keurig in orde en snel geleverd. Nog even enkele vraagjes: wil je de PC laten assembleren of ga je dit zelf doen? Heb je ook nog Windows 10 nodig?
  21. Vind ik leuk
    superjona gaf reputatiepunten aan Matthewke in Gaming Laptop kopen?!?   
    Super hard bedankt voor deze informatie.
     
    MVG
  22. Vind ik leuk
    superjona ontving reputatiepunten van Matthewke in Gaming Laptop kopen?!?   
    Dag Matthewke, 
     
    Eerst en vooral welkom op PCH! Ik heb je topic verplaatst naar het Aan- en Verkoopadvies gedeelte. 
     
    Zou je ook nog even dit lijstje kunnen invullen? 
     
    Waarvoor heb je een laptop nodig? - Wat wil je gaan doen met de laptop? Wil je er dagdagelijkse taken op uitvoeren, gaming, fotobewerking of nog iets anders? Wat is mijn budget? - Zeker geen onbelangrijke vraag, hoeveel wil je besteden aan je nieuwe notebook? Heb ik een voorkeur voor bepaalde merken? - Als je een voorkeur hebt voor een bepaald merk (of net niet), kan je dat best even vermelden, dan kunnen we er zoveel mogelijk rekening mee houden Heb ik al die nieuwe functies nodig? - In tegenstelling tot gewone desktop computers zijn de nieuwere functies niet altijd aanwezig op een laptop. Wil je bijvoorbeeld zeker gebruik maken van USB 3.1 en/of Thunderbolt of Wi-Fi ac bijvoorbeeld? Welke schermgrootte heb ik in gedachten? Wil je een groot 17 inch scherm, een iets compacter 15 inch model of nog kleiner? Heb ik nog randapparatuur nodig? - Heb je nog randapparatuur (monitor, muis, toetsenbord, externe harde schijf...) nodig om je laptop te vergezellen? Heb ik nog overige specifieke wensen? - Wil je bijvoorbeeld een extreem dunne ultrabook of heb je liever een bepaalde kleur voor je laptop? Woon je in België of Nederland en heb je een specifieke (web)shop in gedachten? - België en Nederland maken gebruik van verschillende toetsenbord-indelingen, dus is het zeker bij een laptop belangrijk te weten in welk land je woont. Als je een specifieke (web)winkel in gedachten hebt kunnen we daar ook rekening mee houden.
  23. Vind ik leuk
    superjona ontving reputatiepunten van iamyourpast in pc op kot   
    Dag iamyourpast,
     
    We kunnen je zeker verder helpen met een nieuwe samenstelling. Zelf zit ik niet op kot maar volgens een paar maten zou Kotnet wel degelijk moeten volstaan om online te gamen, al zit je blijkbaar wel een datalimiet. 
     
    Ik heb voor je deze samenstelling gemaakt. Iets boven je budget, maar wel een erg krachtig systeem met de nieuwste onderdelen. Snelle Core i5 processor, 250 GB SSD, 2 TB harde schijf, degelijk moederbord, 16 GB snel RAM-geheugen en een vrij snelle GTX 1060 6 GB grafische kaart. 
     
    Wat Windows betreft zijn de licenties bij Azerty wat duur, hier vind je een aantal webshops met goedkopere (legale) licenties.
     
    Kijk ook even in mijn handtekening voor een kortingsactie i.s.m. Azerty (onder andere gratis verzending), dat zou in dit geval toch een korting van €50 moeten opleveren.
     
  24. Vind ik leuk
    superjona ontving reputatiepunten van Smoosh in Nieuwe desktop kopen   
    Dag Smoosh, 
     
    Eerst en vooral blij om te horen dat je tevreden bent met de samenstelling.
     
    Gaat het om volledig nieuwe PC of enkel maar de basisonderdelen? Op het gebied van porcessoren is er (in dit prijssegment) niet veel veranderd, maar binnenkort lanceert AMD wel haar RX 460 en RX 470 grafische kaarten, die beiden gezien kunnen worden als alternatieven voor de GTX 750 Ti. De verwachting is dat die kaarten in de komende zomermaanden goed beschikbaar zullen zijn, maar een specifieke datum ontbreekt voorlopig nog. 
     
    Een SSD kan zeker. De Samsung 850 EVO serie is vrij snel en ook nog vrij voordelig, maar er bestaan ook nog goedkopere alternatieven zoals de Crucial BX serie. Aan hoeveel opslagruimte had je gedacht?
  25. Vind ik leuk
    superjona ontving reputatiepunten van supernikje in Lenovo Idea100 80QQ00HTMB   
    Oeps, dat heb ik echt helemaal uit het oog verloren... 
     
    De batterijduur zal in de toekomst inderdaad enkel maar afnemen, da's iets om rekening mee te houden.
     
    Dat gezegd zijnde is €499 wel best een nette prijs voor een laptop met deze specificaties, vaak besparen ze inderdaad wel op de batterijduur. Als je in een iets hogere prijscategorie gaat vind je al wat beter uitgeruste toestellen met een langere batterijduur, scherper scherm en SSD schijf.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.